Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ljussabel för (stora) barn

Återskapa laserduellerna från Star Wars i en skog nära dig.

Av / 2015-11-06 - 16:13
Ljussabel för (stora) barn

Även om vi skriver om nästan alla sorters nördiga saker så ägnar vi oss inte så ofta åt live action role playing – alltså när tillsynes vuxna och förståndiga personer klär ut sig och slåss med skumgummivapen i skogen. Å andra sidan skriver vi en hel del om Star Wars. Så när de två nördiga världarna korsas – nästan bokstavligt talat – kan det bara bli bra!

På Kickstarter kan man nämligen investera i det som förmodligen måste vara det mest realistiska ljussvärdet hittills. Det är det kanadensiska företaget Calimacil som ligger bakom projektet Foam Lightsaber. Till vardags tillverkar Calimacil skumgummivapen till rollspel. Vapnen ser ut som riktiga men är mjuka och helt ofarliga att slåss med (fast de KAN lämna blåmärken, kan vi avslöja!).

Foam Lightsaber är också gjord av skumgummi men har inbyggd belysning, ljud och rörelsesensorer så att man får precis den rätta bzzzzzzzzzzz-bzzzzzzz-Ksssh!-ljudet när man fäktas. Det kan många andra och billigare svärd också, men tack vare skumgummit riskerar man varken skador eller förstörda vapen.

För att projektet ska förverkligas måste det samlas in tillräckligt med pengar. Men eftersom det efter bara två dagar har samlats in nästan 20 000 kanadensiska dollar av minimisumman 50 000 så tycks chanserna vara goda.

Det liknar helt klart julafton för Star Wars-nördar. Fast de behöver ha ganska så förmögna släktingar. Ska man ha alla funktioner – ljud, RGB-ljus, rörelsesensorer och Bluetooth-styrning – så kostar en ljussabel 500 dollar (ungefär 3 000 kronor) och sedan tillkommer frakt och tull. Och så ska man ju helst ha två stycken för att kunna duellera.

Det är väldigt mycket pengar, det. Men vi har ju faktiskt varit väldigt snälla i år!

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Rulla till toppen