Search
Generic filters

Ljussabel för (stora) barn

Återskapa laserduellerna från Star Wars i en skog nära dig.

Även om vi skriver om nästan alla sorters nördiga saker så ägnar vi oss inte så ofta åt live action role playing – alltså när tillsynes vuxna och förståndiga personer klär ut sig och slåss med skumgummivapen i skogen. Å andra sidan skriver vi en hel del om Star Wars. Så när de två nördiga världarna korsas – nästan bokstavligt talat – kan det bara bli bra!

På Kickstarter kan man nämligen investera i det som förmodligen måste vara det mest realistiska ljussvärdet hittills. Det är det kanadensiska företaget Calimacil som ligger bakom projektet Foam Lightsaber. Till vardags tillverkar Calimacil skumgummivapen till rollspel. Vapnen ser ut som riktiga men är mjuka och helt ofarliga att slåss med (fast de KAN lämna blåmärken, kan vi avslöja!).

Foam Lightsaber är också gjord av skumgummi men har inbyggd belysning, ljud och rörelsesensorer så att man får precis den rätta bzzzzzzzzzzz-bzzzzzzz-Ksssh!-ljudet när man fäktas. Det kan många andra och billigare svärd också, men tack vare skumgummit riskerar man varken skador eller förstörda vapen.

För att projektet ska förverkligas måste det samlas in tillräckligt med pengar. Men eftersom det efter bara två dagar har samlats in nästan 20 000 kanadensiska dollar av minimisumman 50 000 så tycks chanserna vara goda.

Det liknar helt klart julafton för Star Wars-nördar. Fast de behöver ha ganska så förmögna släktingar. Ska man ha alla funktioner – ljud, RGB-ljus, rörelsesensorer och Bluetooth-styrning – så kostar en ljussabel 500 dollar (ungefär 3 000 kronor) och sedan tillkommer frakt och tull. Och så ska man ju helst ha två stycken för att kunna duellera.

Det är väldigt mycket pengar, det. Men vi har ju faktiskt varit väldigt snälla i år!

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.