Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Känsliga tangenter från Razer

Razers nya speltangentbord reagerar olika beroende på hur hårt du trycker på tangenterna.

Genom att trycka tillräckligt hårt på en tangent på tangentbordet kommer ett tecken att skrivas. Men om du trycker hårdare gör det ingen skillnad.

Det vill Razer gärna ändra på. Razer Huntsman V2 Analog är ett speltangentbord med analoga optiska kontakter. Nyckelordet är ”analog”. Tangenten registrerar inte bara om den trycks ned eller inte, utan också hur långt ner.

Och nu kommer det nördiga: Tangenterna erbjuder tre alternativ:

  • Analog ingång: Den analoga ingången emulerar en analog joystickingsingång för jämnare, mer nyanserad kontroll och manövrerbarhet.
  • Justerbar aktivering: Spelare kan ställa in och justera varje tangents aktiveringspunkt. Från en snabb aktivering på 1,5 mm till en fullständig 3,6 mm tangenttryckning.
  • Dual-step-aktivering: Tvåstegsaktivering gör att en tangenttryckning kan aktivera två programmerade funktioner som är inställda på två olika aktiveringspunkter.

De analoga tangenterna är baserade på Razers kontakter som vi såg i Razer Huntsman Elite.  De registrerar hur mycket ljus som går genom brytaren, vilket gör att tangentbordet kan mäta hur långt varje tangent trycks ned. Och till skillnad från traditionella mekaniska brytare kräver det färre rörliga delar och inga metalliska brytare. Detta innebär en utlovad livslängd på upp till 100 miljoner tangenttryckningar.

Naturligtvis måste det också finnas festliga färger, så Huntsman V2 Analog har RGB Chroma lampor överallt. Även längs kanten av handledsstödet.

Annons

Vi har inte fått något svenskt pris, men med ett officiellt pris på 270 euro landar det troligen på över 2 800 kronor inklusive moms.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.