Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV
L&B:s Julkalender: Lucka 11Delta

Jacka slår Kickstarter-rekord

Men inte vilken jacka som helst. Det här resesällskapet har 15 fickor – och inbyggt nackstöd!

Skrivet av / 2015-09-14 - 14:40
Jacka slår Kickstarter-rekord

När man letar efter en ny jacka så brukar man inte fundera på hur många fickor den har. Fast det är kanske precis det man borde göra. I synnerhet om du precis som vi på redaktionen är pryltokig och aldrig reser utan mobiltelefon, extrabatteri och hörlurar, plus plånbok, nyckelknippa och kanske passet.

Frågan är bara hur länge du får stå och rota i fickorna i passkontrollen om du har på dig en ny jacka med 15 fickor! När du står och svettas med 200 i puls är det en klen tröst att du åtminstone har sovit gott på planet, tack vare jackans geniala inbyggda kudde! Idén till kudden gissar vi förresten är inspirerad av Karl Pilkingtons byxor med inbyggd rumpkudde som han uppfann i TV-serien ”En idiot på resa”: The Pilko Pump Pant.

Karl Pilkingtons ”The Pilko Pump Pant”.

Men det tycks inte avskräcka folk, som har beställt tillräckligt många jackor för att slå nytt Kickstarter-rekord när det gäller folkfinansiering av klädesplagg. Jackan som heter BauBax har nämligen samlat in mer än 9 miljoner dollar i förbeställningar!

Designern Hiral Sanghavi på kom jackan som en lösning på problemet med långa resor och all personlig elektronik som man har med sig. Till en början hade han hoppats kunna samla ihop 20 000 dollar, men i skrivande stund är han uppe i nästan 500 gånger mer! Det innebär att han har slagit rekordet för det mest välfinansierade klädprojektet någonsin på Kickstarter och det sjätte bästa i alla kategorier.

Nu är det bara att se fram emot att ”the Swiss army knife of travel jackets” blir verklighet. Jackan finns i flera varianter, modeller och färger och lanseringen sker i december i år – lagom till jul. Kanske dags att tomten byter ut säcken mot något mer modernt?

Läs mer om projektet på Kickstarter.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen