Search
Generic filters

iPhone-ägare bara MÅSTE ha den här kabeln!

Kopplar ihop mobilen med vilken USB-DAC som helst.

L19 är beteckningen på något så genialt som en Lightning-till-mikroUSB-kabel som gör att iPhone, iPad och iPod Touch med Lightning kan kopplas till alla USB-digitalomvandlare som finns på marknaden.

Egentligen är den digitala ljudsignalen som hämtas ut från Lightning-kontakten krypterad, så att bara omvandlare som är godkända av Apple kan hämta ut ljudet digitalt. Men den här kabeln har inbyggd elektronik med kryptering som tar hand om den saken.

Allt du behöver göra är att plugga in Lightning-kontakten i din ”i-Pryl” och mikroUSB-kontakten i en digitalomvandlare, så kan du njut av musiken i perfekt hifi-kvalitet!

Med L19 kan du koppla din iPhone till en digitalomvandlare, till exempel den digitala hörlursförstärkaren FiiO Q1. Foto: Geir Gråbein Nordby
Med L19 kan du koppla din iPhone till en digitalomvandlare, till exempel den digitala hörlursförstärkaren FiiO Q1. Foto: Geir Gråbein Nordby

Undertecknad använder kabeln tillsammans med den bärbara digitalomvandlaren och hörlursförstärkaren FiiO Q1, som för bara en dryg tusenlapp blåser liv i musiken och orkar få fart på tungdrivna hörlurar (upp till 150 ohms impedans) med mycket bättre kontroll och mindre förvrängning än vad min iPhone 6s Plus klarar av på egen hand. Ingående test av Q1 är på gång.

FiiO Q1 driver svåra hörlurar med lätthet. Till exempel Audio-Technica ATH-R70x. Foto: Geir Gråbein Nordby
FiiO Q1 driver svåra hörlurar med lätthet. Till exempel Audio-Technica ATH-R70x. Foto: Geir Gråbein Nordby

Kabeln inte är direkt billig, men vi tycker at den är värd pengarna eftersom den gör det möjligt att välja mellan många fler digitalomvandlare. Även stationära, även om du då behöver en adapter mellan mikroUSB till vanlig USB.

Lightning L19 kabeln går att köpa på mobileztore.se.

(Artikelfoto: Geir Gråbein Nordby)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  HP Sprocket Select

  Riktpris: 1500 kr En oemotståndlig, onödig produkt

  Ring Video Doorbell 3

  Riktpris: 2000 kr Portvakten för det smarta hemmet

  Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV-HE003T

  Riktpris: 21000 kr En stor själ i en liten kropp

  Tre chromebooks

  Riktpris: kr Snabba, lätta – och utan krångel
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.