Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Intrycken av nya Apple Watch

Vi har klämt på Apple Watch series 4 som lanserades idag.

Av / 2018-09-13 - 01:19
Intrycken av nya Apple Watch

 

Gamla och nya Apple Watch
Gamla och nya Apple Watch (Foto: Ljud & Bild)

Den nya skärmen är 30% större vilket gör det betydligt lättare att se ikoner och läsa text. Men framför allt kan man klämma in betydligt mer information direkt på urtavlan. Ett riktigt lyft för den som med en snabb titt vill hålla koll på många saker. den digitala kronan ger bättre feedback och känns faktiskt mer precis och analog än den gamla. Väldigt trevligt.

40 och 44 mm modellerna (Foto: Ljud & Bild)

Att skärmen blivit så pass mycket större gör att även den mindre modellen nu faktiskt känns mer användbar. Mikrofonen har flyttats för att ge bättre ljud och högtalaren ger 50% högre volym. Därmed blir den nya walkie-talkie funktionen betydligt mer användbar.

De nya sensorerna (Foto: Ljud & Bild)

Baksidan har försetts med elektriska hjärtsensorer. Genom att hålla fingret på den digitala kronan sluts kretsen och det blir möjligt att ta EKG. Tråkigt nog släpps appen bara i USA, men vi får hoppas att den kommer till Sverige senare. Sensorerna plockar nu även upp om pulsen är farligt låg och är bättre på att känna av oregelbunden hjärtrytm. Klockan känner nu även av fall, och kan automatiskt ringa 112 om man förblir liggande.

Rostfri i silverfärg (Foto: Ljud & Bild)
Rostfritt stål med guldfinish (Foto: Ljud & Bild)

Oavsett om man gillar en diskret eller uppseendeväckande färg på klockan eller armbandet så finns det många snygga val. Personligen är jag lockad av den silverfärgade ovan.

Här är en genomgång av några av de nya urtavlorna där man också ser hur mycket mer information och genvägar man får plats med.

Apples egna genomgång av alla nyheter.

Apple Watch series 4 finns att köpa från 21 september. Den vanliga modellen kostar från 4 795 kronor, och modellen med mobiluppkoppling kostar från 5995 kronor.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen