data-srcset

IFA 2019: Smartare spisskydd

De flesta av oss har nog råkat ut för att det som står på spisen kokar över. Oftast är det värsta som händer att det är tråkigt att torka upp efteråt, men i vissa fall kan det faktiskt innebära en brandrisk om inte spisen stängs av.

I finska Espoo har relativt nylanserade Safera utvecklat en smartare kökssensor som övervakar spisen och varnar via en app på mobilen om något går snett.

Safera Sense kallas den enkla sensorn som kostar ungefär 150 euro och installeras på två minuter, enligt Mikko Reinikainen på Safera. Han visade upp produkten för första gången på IFA Global Press Conference 2019 i spanska Huelva i våras.

Safera Sense placeras under köksfläkten och innehåller hela 10 sensorer som ”ser” om något håller på att koka över och meddelar dig innan det händer.

Sensorn kan också ställas in för att varna när något är färdiglagat och i appen finns flera inställningar för både matlagning och säkerhet.

annons

Man kan installera sensorn själv på bara ett parminuter och det finns en säkerhetsbrytare som sitter mellan spisen och eluttag, som de flesta får installera själva.

annons

Det går också att beställa en installatör som gör jobbet åt dig. IFA 2019-mässan visar Safera upp sina sensorer bland de smarta produkterna i hall 25.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.

 data-srcset

Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nej, det heter inte Pure Edition för att RGB-ljuset är bortplockat på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tvärtom, här är det ljus på alla håll och kanter!