data-srcset

IFA 2019: Acer Swift 5 är fortfarande världens lättaste 14-tums bärbara dator

Den senaste generationen Acer Swift 5 har nya 10:e generationens Intel Core-processorer samt NVIDIA GeForce MX250-grafik och väger bara 990 gram.

Acer hade med sig fler nya datorer för proffsen till IFA- mässan, men i godispåsen fanns det också ett par överraskningar för vanliga konsumenter.

Bland annat en helt ny version av Acer Swift 5, världens förmodligen lättaste ultraportabla dator med 14-tums skärm.

Jason Chen (till höger), VD för taiwanesiska Acer var en av de första som presenterade nya produkter på årets IFA-mässa i Berlin. Foto: Peter Gotschalk

”Vi utmanar oss ständigt för att göra världens lättaste 14-tums bärbara ännu bättre”, sade Product Business Unit Director hos Acer Nordics

”Med nya Swift 5 har vi integrerat ett diskret grafikchip och de senaste processorerna så att proffs på språng inte längre behöver välja mellan bärbarhet och prestanda”, avslutar han.

Acer Swift 5

Nya 14-tums Acer Swift 5 har ett yttre som är gjort av en kombination av legeringarna magnesium-litium och magnesium-aluminium. Den senaste generationen väger 990 gram och är bara 14,95 mm tjock. Skärmen har en smal ram på tre sidor och en hög ”screen-to-body ratio” på 86,4%.

Senaste generationen av Acer Swift 5 väger 990 gram och är bara 14,95 mm tjock. Skärmen har en smal ram på tre sidor och skärmen täcker 86,4 % av framsidan.

Med en upp till 10:e generationens Intel Core i7-1065G7-processor och max 512 GB PCIe Gen 3×4 SSD-lagring får användaren kraftfulla prestanda och fantastiskt färgkvalitet på den 14 tum stora Full HD IPS-pekskärmen, skriver Acer i ett pressmeddelande.

Swift 5 har en USB3.1 Type-C-ingång som stöder Thunderbolt 3, dual-band Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) samt Windows Hello via en fingeravtrycksläsare.

annons

Den bärbara datorn har snabbladdning, som ger upp till 4,5 timmars batteritid efter bara 30 minuters laddning.

annons

Pris och tillgänglighet

Acer Swift 5 dyker upp i butikerna under september och förväntas kosta ungefär 10 000 kronor.

Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.

 data-srcset

Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nej, det heter inte Pure Edition för att RGB-ljuset är bortplockat på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tvärtom, här är det ljus på alla håll och kanter!