Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

HP tar av sig hatten – och skärmen – för B&O

HP firar jubilaren B&O med specialversioner av bärbara datorer.

Skrivet av / 2015-10-15 - 21:52
HP tar av sig hatten – och skärmen – för B&O

Bang & Olufsen har firat sin egen födelsedag genom att släppa en rad av sina mest populära produkter i gyllene jubileumsutgåvor. (Och så har de gjort en helt galet extrem högtalare också…). Men nu vill HP vara med på festligheterna. Det gör de genom att släppa två speciella versioner av sina finaste bärbara datorer.

HP Spectre x360 är en 13,3-tums ultrabook som med anledning av jubileet har fått en genomgång av hårdvaran samt kopparfärgade gångjärn som en hälsning till 90-åringen.

I samma serie finns HP Spectre x2 (artikelbilden). Tangentbordet av metall kan tas loss så att man kan välja mellan en kompakt surfplatta eller en mer produktiv PC. Ljudet kommer från Bang & Olufsen och det sitter högtalare i både surfplattan och tangentbordet.

Spectre x360, som trots namnet inte har någonting med den nya Bond-filmen att göra, har en ultratunn design, lång batteritid och förbättrad wifi. ”Motorn” är en 6:e generationens Intel Core i5- eller i7-processor och disken är en SSD med upp till 512 GB. HP Spectre x360 har Quad HD-skärm, väger 1,4 kg och är 15,9 millimeter tjock, och kan köra i upp till 12 timmar.

HP_Spectre_x360_notebook_mode_lifestyle-460x256
Spectre x360 är utformad som en hälsning till B&O. Foto: HP

Spectre x2
Efter Microsofts överraskande lansering av Surface Book så finns det gott om bärbara datorer som kan ta loss skärmen. Enligt HP:s pressmeddelande är Spectre x2 avsedd för folk som vill ha surfplattefunktioner utan att kompromissa med produktiviteten. Den väger 0,8 kilo och är bara 8 mm tjock. Sätter man på tangentbordet så blir vikten 1,22 kilo och tjockleken 13,3 mm. Batteritiden är 10 timmar.

Processorn är en 6:e generationens Intel Core M. Det finns en inbyggd SSD-disk på upp till 256 GB. Pekskärmen är 12 tum stor och har Full HD-upplösning (1920 x 1280). Det finns två USB 3.0 Type-C-portar för laddning, skärmanslutning och dataöverföring. Eftersom USB-C fortfarande är sällsynt så ingår det en adapter så att man kan koppla in vanliga USB-A-enheter.

Det finns tre inbyggda kameror: en framåtvänd med 5 megapixlar för webbchat, en bakåtriktad med 8 Mp för att ta bilder och filma med, samt en Intel RealSense R200 för att filma och aktivera 3D-upplevelser. Ljudet kommer som sagt från B&O.

HP Spectre x2 säljs med en aktiv penna som man kan skriva, rita och navigera med.

Båda datorerna börjar säljas i november. Spectre x360 kostar från 12 000 kronor. Vi har inget svenskt pris på Spectre x2, men det internationella priset är 1100 euro.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen