TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Helt ny elcykel från Triumph

Triumph Trekker GT är den klassiska engelska motorcykeltillverkarens första elcykel. Men inte deras första cykel.

I den kommande James Bond-filmen No Time To Die kör agent 007 i hennes majestäts hemliga tjänst bland annat på en motorcykel från engelska Triumph.

Företaget är Storbritanniens största motorcykelföretag, det har rullat Triumph-motorcyklar på brittiska vägar sedan 1902.

Egentligen började dock Triumph redan 1885 som distributör av cyklar, så man skulle kunna säga att de återvänt till rötterna i och med lanseringen av Triumph Trekker GT, företagets första elcykel.

Triumph började redan 1885 som cykeldistributör. (Foto: Triumph)

Det handlar om en nästan klassisk engelsk herrcykel av lättmetall, med alla kablar gömda inuti rören. Elmotorn är en DU-E6100 från japanska Shimano på 250 watt, vilket ger 60 Nm i vridmoment. 10-stegsväxellådan kommer också från Shimano.

Man ska kunna cykla upp till 150 kilometer på en laddning av det stora 504 Wh-batteriet och även om batteriet är integrerat i ramen kan det tas bort i en handvändning.

Framgaffeln på Triumph Trekker GT har Rockshox Paragon Silver-fjädring och hjulen är Schwalbes EnergizerPlus Greenguard. Hela cykeln väger sammanlagt 24 kilo.

Elmotorn är en DU-E6100 från japanska Shimano på 250 watt, vilket ger 60 Nm i vridmoment. (Foto: Triumph)

Om du känner dig sugen på en Triump Trekker GT så kan du beställa den här. Riktpriset är 2 950 pund, vilket ungefär motsvarar 35 000 kronor.

 

Lämna en kommentar

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.