Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Helt ny elcykel från Triumph

Triumph Trekker GT är den klassiska engelska motorcykeltillverkarens första elcykel. Men inte deras första cykel.

Av / 2020-07-01 - 11:20
Helt ny elcykel från Triumph

I den kommande James Bond-filmen No Time To Die kör agent 007 i hennes majestäts hemliga tjänst bland annat på en motorcykel från engelska Triumph.

Företaget är Storbritanniens största motorcykelföretag, det har rullat Triumph-motorcyklar på brittiska vägar sedan 1902.

Egentligen började dock Triumph redan 1885 som distributör av cyklar, så man skulle kunna säga att de återvänt till rötterna i och med lanseringen av Triumph Trekker GT, företagets första elcykel.

Triumph började redan 1885 som cykeldistributör. (Foto: Triumph)

Det handlar om en nästan klassisk engelsk herrcykel av lättmetall, med alla kablar gömda inuti rören. Elmotorn är en DU-E6100 från japanska Shimano på 250 watt, vilket ger 60 Nm i vridmoment. 10-stegsväxellådan kommer också från Shimano.

Man ska kunna cykla upp till 150 kilometer på en laddning av det stora 504 Wh-batteriet och även om batteriet är integrerat i ramen kan det tas bort i en handvändning.

Framgaffeln på Triumph Trekker GT har Rockshox Paragon Silver-fjädring och hjulen är Schwalbes EnergizerPlus Greenguard. Hela cykeln väger sammanlagt 24 kilo.

Elmotorn är en DU-E6100 från japanska Shimano på 250 watt, vilket ger 60 Nm i vridmoment. (Foto: Triumph)

Om du känner dig sugen på en Triump Trekker GT så kan du beställa den här. Riktpriset är 2 950 pund, vilket ungefär motsvarar 35 000 kronor.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen