Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Helt ny elcykel från Triumph

Triumph Trekker GT är den klassiska engelska motorcykeltillverkarens första elcykel. Men inte deras första cykel.

I den kommande James Bond-filmen No Time To Die kör agent 007 i hennes majestäts hemliga tjänst bland annat på en motorcykel från engelska Triumph.

Företaget är Storbritanniens största motorcykelföretag, det har rullat Triumph-motorcyklar på brittiska vägar sedan 1902.

Egentligen började dock Triumph redan 1885 som distributör av cyklar, så man skulle kunna säga att de återvänt till rötterna i och med lanseringen av Triumph Trekker GT, företagets första elcykel.

Triumph började redan 1885 som cykeldistributör. (Foto: Triumph)

Det handlar om en nästan klassisk engelsk herrcykel av lättmetall, med alla kablar gömda inuti rören. Elmotorn är en DU-E6100 från japanska Shimano på 250 watt, vilket ger 60 Nm i vridmoment. 10-stegsväxellådan kommer också från Shimano.

Annons

Man ska kunna cykla upp till 150 kilometer på en laddning av det stora 504 Wh-batteriet och även om batteriet är integrerat i ramen kan det tas bort i en handvändning.

Framgaffeln på Triumph Trekker GT har Rockshox Paragon Silver-fjädring och hjulen är Schwalbes EnergizerPlus Greenguard. Hela cykeln väger sammanlagt 24 kilo.

Elmotorn är en DU-E6100 från japanska Shimano på 250 watt, vilket ger 60 Nm i vridmoment. (Foto: Triumph)

Om du känner dig sugen på en Triump Trekker GT så kan du beställa den här. Riktpriset är 2 950 pund, vilket ungefär motsvarar 35 000 kronor.

 

Annons

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.