Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Garmin Enduro för ultrasport

Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.

Garmin har skapat Enduro för ultra-atleter som springer långa sträckor eller i svår terräng. Träningsklockan har GPS-spårning och ett speciellt energisparläge som tillsammans med Garmins Glass med solceller kan förlänga batteritiden till uppemot 65 dagar.

Klockan har flera avancerade funktioner för terränglöpare som kan öka prestanda och se till att löparen känner sig säkrare i uppförs- och nedförsbackar.

Dan Bartel på Garmin säger att de har tänkt på idrottare som ska springa i svår terräng under längre tid och att de har försökt göra den så robust och användarvänlig som möjligt.

– Med Enduro på handleden kan ultraidrottaren fokusera på tävlingen i stället för på batteritiden, säger han.

Klockan finns i två versioner, i rostfritt stål och med kolgrå, titanbelagd DLC-beläggning.

Annons

När klockan är fulladdad har den upp till 70 timmars batteritid i GPS-läge, men det kan förlängas med ytterligare 10 timmar om man använder solcellsladdning.

 

Enduro mäter pulsen på handleden och har en Pulse Ox-sensor som kan användas för höjdacklimatisering och sömnövervakning, enligt Garmin.

Klockan kan också anslutas till Garmin inReac Mini, en liten tvåvägspryl för satellitkommunikation, så att man kan skicka och ta emot meddelanden och dela sin position trots att man inte har mobiltäckning. Den kan även skicka SOS-meddelanden till ett globalt supportcenter som automatiskt varnar listade nödkontakter och räddningspersonal.

Annons

Enduro kostar 9 400 kronor i grått och 10 600 kronor i DLC.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.