TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Garmin Enduro för ultrasport

Avancerade träningsfunktioner och bättre koll på resultaten.

forfatter
Publicerad 2021-02-20 - 10:07

Garmin har skapat Enduro för ultra-atleter som springer långa sträckor eller i svår terräng. Träningsklockan har GPS-spårning och ett speciellt energisparläge som tillsammans med Garmins Glass med solceller kan förlänga batteritiden till uppemot 65 dagar.

Klockan har flera avancerade funktioner för terränglöpare som kan öka prestanda och se till att löparen känner sig säkrare i uppförs- och nedförsbackar.

Dan Bartel på Garmin säger att de har tänkt på idrottare som ska springa i svår terräng under längre tid och att de har försökt göra den så robust och användarvänlig som möjligt.

– Med Enduro på handleden kan ultraidrottaren fokusera på tävlingen i stället för på batteritiden, säger han.

Klockan finns i två versioner, i rostfritt stål och med kolgrå, titanbelagd DLC-beläggning.

När klockan är fulladdad har den upp till 70 timmars batteritid i GPS-läge, men det kan förlängas med ytterligare 10 timmar om man använder solcellsladdning.

 

Enduro mäter pulsen på handleden och har en Pulse Ox-sensor som kan användas för höjdacklimatisering och sömnövervakning, enligt Garmin.

Klockan kan också anslutas till Garmin inReac Mini, en liten tvåvägspryl för satellitkommunikation, så att man kan skicka och ta emot meddelanden och dela sin position trots att man inte har mobiltäckning. Den kan även skicka SOS-meddelanden till ett globalt supportcenter som automatiskt varnar listade nödkontakter och räddningspersonal.

Enduro kostar 9 400 kronor i grått och 10 600 kronor i DLC.

Annons

Lämna en kommentar

Radion som aldrig tar slut Solceller och vev ger ström till batteriet.
Hälften cykel, hälften... sjöflygplan? Med Hydrofoiler XE-1 kan du cykla på vattnet och det känns som att du svävar fram i över 20 km/h.
20 heta sommarprylar Här är 20 prylar som gör även mulna dagar till glada dagar.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Tips till Alla hjärtans dag I dag är det Alla hjärtans dag och nu är det verkligen hög tid att hitta något riktigt fint till personen som får ditt hjärta att bulta lite extra.
De mest udda prylarna på världens största teknikmässa CES-mässan i Las Vegas är platsen för teknologiska nyheter. Både stora och innovativa – och de lite mer udda.
Följ Ljud & Bild