Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Digital knapp med skärm

Med en sådan här behöver du bara en enda knapp på jackan. Du kan byta ut motivet med en app!

Svenska företaget Pins Collective har gjort världens första digitala knapp, komplett med säkerhetsnål på baksidan och en skärm på framsidan. En 1,34-tums LCD-skärm, faktiskt, som visar bilder och animeringar som laddas från en app i mobilen.

Nu kan du byta från en smiley till en selfie-bild på en sekund!

Kickstarter-projektet startades av Olof Sjöstedt i Stockholm och enligt planerna levereras de första knapparna i februari nästa år. Trots att det är 13 dagar kvar på insamlingsperioden så har målet på 75 000 dollar redan nåtts. I skrivande stund har drygt 850 finansiärer samlat ihop 82 000 dollar.

Foto: Pins Collective

Foto: Pins Collective

Sjöstedt har etablerat ett samarbete med konstnärer och illustratörer som kan ladda upp bilder till mobil-appen som behövs för att ladda knappen. Man kan välja egna bilder också, och byta ut motivet när man vill.

Annons

Batteritiden är 75 timmar med stillbilder och 2,5 timmar med animeringar och GIF-filer.

Läs mer om Pin Collectives-projektet på Kickstarter och förbeställ en knapp för introduktionspriset 59 dollar. Ordinarie pris är 99 dollar.

Foto: Pins Collective

Foto: Pins Collective

forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.