Nyheter

Med en sådan här behöver du bara en enda knapp på jackan. Du kan byta ut motivet med en app!
forfatter

Svenska företaget Pins Collective har gjort världens första digitala knapp, komplett med säkerhetsnål på baksidan och en skärm på framsidan. En 1,34-tums LCD-skärm, faktiskt, som visar bilder och animeringar som laddas från en app i mobilen.

Nu kan du byta från en smiley till en selfie-bild på en sekund!

Kickstarter-projektet startades av Olof Sjöstedt i Stockholm och enligt planerna levereras de första knapparna i februari nästa år. Trots att det är 13 dagar kvar på insamlingsperioden så har målet på 75 000 dollar redan nåtts. I skrivande stund har drygt 850 finansiärer samlat ihop 82 000 dollar.

Foto: Pins Collective
Foto: Pins Collective

Sjöstedt har etablerat ett samarbete med konstnärer och illustratörer som kan ladda upp bilder till mobil-appen som behövs för att ladda knappen. Man kan välja egna bilder också, och byta ut motivet när man vill.

Batteritiden är 75 timmar med stillbilder och 2,5 timmar med animeringar och GIF-filer.

Annons

Läs mer om Pin Collectives-projektet på Kickstarter och förbeställ en knapp för introduktionspriset 59 dollar. Ordinarie pris är 99 dollar.

Foto: Pins Collective
Foto: Pins Collective

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Annons
Annons

Läs också