SUPERERBJUDANDE PÅ LJUD & BILD. 30% DENNA VECKA! SE ERBJUDANDET HÄR!

Creative återvänder till sina rötter – med ett ljudkort

Första ljudkortet speciellt till PlayStation 2 och Nintendo Switch.

Det var ljudkort till PC som satte Creative på kartan för 30 år sedan. Nu återgår företaget till sina rötter med det första ljudkortet som är speciellt framtaget för spelkonsolerna Playstation 4 och Nintendo Switch.

Sound Blaster G3 är det första Sound Blaster-kortet som fungerar direkt till PS4 och Nintendo Switch. Det är också kompatibelt med PC och Mac.

Creative utlovar ljud i 24-bitars upplösning och tillräckligt med kraft för att driva hörlurar med upp till 300 ohm impedans. Anslutet till en PC eller Mac klarar G3 surroundljud i upp till 7.1 kanaler.

Sound Blaster G3 kan fjärrstyras från en mobil-app. Smart! (Foto: Creative)

När det handlar om spel är Sound Blaster G3 utrustad med en mixerfunktion som ska göra chatt enkelt och problemfritt. Balansen mellan spelljud och chattvolym ställs in med en ratt.

”Footsteps Enhancer” är en justerbar euqalizer som hjälper till att identifiera motståndarens position. Det finns också särskilda EQ-profiler som är skräddarsydda för populära spel, inklusive Fortnite, Call of Duty: Infinite Warfare och Overwatch.

Fjärrstyrning från mobilen

Ett riktigt genidrag är att man kan ställa in ljudet från mobilen – utan att lämna spelet. Mobil-appen Sound Blaster Command finns till iOS och Android. När appen är parkopplad via Bluetooth kan spelaren använda sin mobiltelefon som en fjärrkontroll och enkelt komma åt volym- och mikrofoninställningarna, spara EQ-inställningar och till och med utföra firmware-uppdateringar. Sound Blaster G3 körs via USB-C och levereras med en USB-A-adapter.

Pris och tillgänglighet

Creative har inte meddelat oss något svenskt pris, men eftersom det europeiska priset är 59,99 euro så räknar vi med att det hamnar på strax under 700 kronor.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Pop-prinsessan går i helt nya vägar – nu på Disney+.
  Nu är det bara tre veckor kvar tills vi ännu en gång kan skratta och mysa med charmiga Johanne & Co.
  Fujifilm GFX100 får 400 megapixlar.
  Light Speaker från svenska Transparent är inte som andra trådlösa högtalare.
  Enligt flera källor har Samsung inga planer på en Galaxy Note 21. Note-serien ska ersättas av Galaxy Z Fold 3.
  Undvik felköp på Black Friday – satsa på testvinnarna!
  HBO Nordic satsar lokalt och lanserar snart sin första danska serie.
  Den taiwanesiska tillverkaren av mopeder och motorcyklar presenterar sin elektriska KYMCO F9 på torsdag.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Remarkable 2

  Riktpris: 4500 kr Digital anteckningsbok

  Huawei Watch GT2 Pro

  Riktpris: 3200 kr En mer användbar smartklocka

  Xbox Series X

  Riktpris: 5700 kr Spelkonsol med PC-prestanda

  Apple Watch 6

  Riktpris: 4500 kr Apple Watch 6
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.