Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Bärbart Bose-ljud med bluetooth

SoundLink är en bärbar bluetooth-högtalare som tål en omgång.

Skrivet av / 2011-10-03 - 09:22
Bärbart Bose-ljud med bluetooth

Alla som har en smartmobil, surfplatta eller bärbar dator håller nog med om att de inbyggda högtalarna inte låter något vidare. Särskilt inte om man vill lyssna på musik i goda vänners lag. För att råda bot på den saken behövs externt ljud

SoundLink är Boses första bärbara, batteridrivna bluetooth-högtalare. Den skyddas av ett fodral som också är en lucka som döljer elementen. När luckan är öppen fungerar den som stativ.

Batteritiden sägs vara ungefär 3 timmar med oavbruten musik på fullt ös. På mer sansad volym räcker batteriet i ungefär 8 timmar – och laddas upp helt på 2–3 timmar.

SoundLink är en tålig historia som klarar av strapatser. Bose har testat den med fritt fall från en meter och hävdar att den tål att landa på alla håll och kanter – och till och med hörn – utan att gå sönder. Varje knapp har testats 100 000 gånger, vilket sägs motsvara 10 års användning, för att bekräfta att allt håller. Och den som vill ha med sig högtalaren till stranden behöver inte oroa sig. Bose har testat SoundLink i en kammare med 100 procents saltvattenfukt i 1 500 timmar, för säkerhets skull.

Viktigast är dock att allt låter bra. Vi fick en liten demo och blev överraskade över hur mycket ljud som kom från den lilla krabaten. Den spelade högt, hade förvånansvärt mycket bas (bland annat tack vare passiva slavelement) och kändes mer upplöst än man kan förvänta sig av den begränsade bluetooth-standarden. Vi återkommer med ett mer utförligt test.

SoundLink kostar 3 000 kronor med mörkgrått plastfodral och en 3 500 kronor med mörkbrunt läderfodral.

bose.se

blank

 

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Rulla till toppen