Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

4K-gaming från Acer

Nu kommer de högupplösta gaming-skärmarna. Och en järntron till spelarnas konung!

Av / 2018-09-04 - 08:18
4K-gaming från Acer

Hittills har man som spelare varit tvungen att välja mellan hög upplösning och hög uppdateringshastighet. Och när det gäller 3D-skjutaspel är hastigheten avgörande, därför har de flesta gaming-skärmar och gaming-laptops vi testat haft full HD-upplösning (1920 x 1080).

Nu verkar det dock som om vi snart kan spela i knivskarp UHD-upplösning. På IFA 2018 hade Acer flera ultraupplösta gaming-nyheter.

Predator XB273K är en 4K-skärm (3840 x 2160) med 144 Hz uppdateringsfrekvens och Nvidia G-Sync. Och skulle den 27 tum stora bildytan inte vara tillräckligt stor för att behålla uppmärksamheten så är den utrustad med ”skygglappar” på sidorna och toppen. Skärmen släpps under fjärde kvartalet och kostar 1 500 euro.

Acer Nitro XV3 är en något billigare 4K-spelskärm. Foto: Acer
Acer Nitro XV3 är en något billigare 4K-spelskärm. Foto: Acer

Är plånboken lite tunnare så finns en billigare 27-tumsmodell som heter Nitro XV273K, även den med 4K-upplösning och 144 Hz uppdateringsfrekvens, men bara AMD Radeon Free Sync. Den kommer också under fjärde kvartalet och kostar 1 050 euro.

Predator Thronos låter som ett passande namn på Acers en och en halv meter höga ”stol”. Foto: Acer
Predator Thronos låter som ett passande namn på Acers en och en halv meter höga ”stol”. Foto: Acer

Acer visade också upp en gaming-stol, Acer Predator Thronos. Fast att kalla den en och en halv meter höga stålkonstruktionen för stol är som att kalla en Hummer för en personbil: sant, men inte riktigt rätt! Thronos har ergonomiska stöd överallt och monteringsfästen för hela tre 27-tumsskärmar. Vad ståltronen kostar förtäljer inte dock historien.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sonys Airpeak-drönare är snart klar

Spelmusen vi suktar efter

Stor stämning mot Ring efter hackerattack

Samsungs och Googles smarta hem kan nu prata med varandra

Sony satsar på drönare

Svart skärm med nya Xbox!

Amazon.se har öppnat

OnePlus bekräftar: Smartklocka kommer snart

Billiga kikare med zoom

Specialmikrofon för World of Warcraft-fans

Här är LG:s nya 8K OLED-TV

Nya Google-produkter

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen