Prince är död

Managern bekräftar.

I går kväll släppte tidningen TMZ nyheten att den legendariske funk-artisten har avlidit. Sedan dess har hans manager bekräftat dödsfallet till AP.

Prince ställde nyligen in två konserter på grund av hälsoskäl.

Senaste skivan från Prince var ”Hit n Run” som gavs ut i två omgångar, Phase One kom i september och Phase Two i december. Först släpptes de uteslutande på strömningstjänsten Tidal men kom senare även på CD och för nedladdning.

Räknas ”Hit n Run” som två skivor så släppte Prince hela 39 studioalbum och efterlämnar en lång, lång rad legendariska musikskatter.

En av de största har lämnat oss.

(Artikelfoto: Prince på Coachella 2008, Creative Commons)

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.