Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Prince är död

Managern bekräftar.

I går kväll släppte tidningen TMZ nyheten att den legendariske funk-artisten har avlidit. Sedan dess har hans manager bekräftat dödsfallet till AP.

Prince ställde nyligen in två konserter på grund av hälsoskäl.

Senaste skivan från Prince var ”Hit n Run” som gavs ut i två omgångar, Phase One kom i september och Phase Two i december. Först släpptes de uteslutande på strömningstjänsten Tidal men kom senare även på CD och för nedladdning.

Räknas ”Hit n Run” som två skivor så släppte Prince hela 39 studioalbum och efterlämnar en lång, lång rad legendariska musikskatter.

En av de största har lämnat oss.

Annons

(Artikelfoto: Prince på Coachella 2008, Creative Commons)

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

Managern bekräftar.

Managern bekräftar.

Managern bekräftar.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.