Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Premiären för iPhone 3G

Vid midnatt fredag ringlade köerna långa utanför Telias butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. På nätet var trycket så hårt att många inte kunde aktivera sin telefon.

Av / 2008-07-12 - 12:57
Premiären för iPhone 3G

iPhone
Försäljningen av iPhone 3G i Sverige började på fredagen. I de större städerna hade Telias butiken öppet från midnatt för dem som inte kunde vänta. Intresset var stort och redan på morgonen började köer bildas.
De första lyckliga att lägga vantarna på den efterlängtade mobilen var Daniel Oskarsson i Göteborg som köat hela 33 timmar. Peter Mataic i Malmö hade väntat i 23 timmar medan Cedric Tovatt i Stockholm bara behövde ge sig till tåls i 12 timmar.

Daniel Oskarsson, först i Sverige med en iPhone 3G
 
Vid 5-tiden på morgonen hade det sålts 1050 iPhone i butikerna och på nätet. Med tanke på att det rapporterats om upp till 50 000 intresseanmälningar så var det ändå beskedliga siffror.
På morgonen började det bildas köer även utanför övriga Teliabutiken som öppnade klockan 10. Det rapporterades att risk fanns för slutförsäljning men kunderna kan i så fall lämna en intresseanmälan inför de nya leveranser som är på ingång.
Ett större problem var att Apples aktiveringstjänst på nätet blev överlastad. Från USA rapporterades om frustrerade köpare som inte kunde få igång sin telefon. Senare på dagen kom den dock igång igen.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen