Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Pengarna är slut hos tyska Loewe

Den tyska tillverkaren av highend-TV lämnade in en konkursansökan i tisdags. Nu arbetar man med att försöka omstrukturera verksamheten.

Av / 2013-10-03 - 08:16
Pengarna är slut hos tyska Loewe

Den tyska TV-tillverkaren Loewe har haft ekonomiska problem en längre tid och har nu försatt sig själva i en så kallad självadministrerad konkurs. I praktiken betyder det att pengarna är slut och att de som Loewe är skyldiga pengar tills vidare inte får en krona. Hoppet är dock inte riktigt ute ännu, Loewe arbetar med att hitta nya investerare för att undvika en definitiv konkurs.

Sedan juli har Loewe har haft betalningsstopp för att försöka omstrukturera sig ur problemen. I tre månader har de haft ett betalningsanstånd, men detta har alltså inte räckt.

Det är framför allt konkurrensen från asiatiska märken som urholkat marknaden för exklusiva TV-apparater, vilket till slut fick det 90-åriga företaget att ansöka om konkurs.

Loewe försökte först att ingå samarbete med kinesiska Hisense och i slutet av juli meddelade företaget att de höll på att etablera ett partnerskap. Förhandlingarna misslyckades dock och i tisdags kom alltså beskedet om insolvens som fick aktiekursen att störtdyka.

Loewes chef Matthias Harsch berättade igår för lokala media att företaget fortfarande förhandlar med fem möjliga investerare utanför Tyskland. Av den bakgrunden beslöt domstolen i Coburg att Loewe själva ska få administrera verksamheten för att försöka hitta en lösning.

Om Loewe lyckas rida ut stormen blir det förmodligen en annan typ av företag som kommer ut på andra sidan. De rapporterar att de arbetar med att ändra företagets fokus från tillverkning av lyx-TV till multimedieunderhållningssystem.

Källa: Industry Week

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL:s 163-tums X11H demonstrerad i Kina

Nu vet vi priserna på årets nya OLED-TV från LG

Här är Sonys nya TV-modeller för 2024

TCL C855 går upp till 98 tum

Här är TCL 115X955 MAX

Nu kan du titta på OLED-TV på flygresan

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen