Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Panasonic går in i Netflix-läge

Panasonics nya OLED-skärmar får stöd för Netflix Calibrated Mode.

Av / 2019-06-26 - 17:07
Panasonic går in i Netflix-läge

Panasonics OLED-skärmar för 2019 närmar sig butikshyllorna. Årets nya modeller kan bland annat skryta med ännu större stöd för olika videoformat, inklusive Dolby Vision, för första gången i en Panasonic-TV. Men det slutar inte där …

Netflix Calibrated Mode

Netflix Calibrated Mode garanterar optimal bildkvalitet från streaming-jätten.
Netflix Calibrated Mode garanterar optimal bildkvalitet från streaming-jätten.
Idag meddelade Panasonic att deras kommande OLED-modeller även stöder Netflix Calibrated Mode när de lanseras. Detta är Netflix ”eget” bildläge som garanterar att bilden ser ut precis så som producenten/regissören ville ha den – eller ”as the director intended” som det så fint heter. Till exempel är Duffer-bröderna, som ligger bakom Netflix-succén Stranger Things, väldigt måna om att serien presenteras på rätt sätt.

Ett tryck på Netflix Calibrated Mode-knappen stänger av all onödig bildbehandling (inklusive den hatade interpoleringen/rörelseutjämningen – eller ”såpopera-läget som många kallar den) och ger en så neutral bild som möjligt.

Naturlig bildkvalitet har varit Panasonics mantra i många år och deras OLED-modeller är några av de mest neutrala vi har haft på besök i testrummet, med en färgprecision som liknar professionella studiomonitorer. Just därför är det lite osäkert hur mycket precision eller bättre bild som ett speciellt Netflix-läge kan ge, i förhållande till exempelvis ”vanligt” Dolby Vision- eller Bio-läge. Våra egna erfarenheter av test hittills är att sådant gör relativt liten skillnad på en redan ”välbyggd” TV. Men det kan fortfarande vara bra att ha valmöjligheten, speciellt om man vill slippa pilla med inställningar?

Panasonic-modellerna som stöder Netflix Calibrated Mode heter GZ2000, GZ1000 och GZ950.

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

TCL 115X955: Jätte-TV redo för Sverige

Se vad vi hittade hos LG i Tyskland

Smygtitt på LG:s nya OLED-modeller i Frankfurt

163 tum, någon större?

Nu i butik: TCL X955-serien

Smygtitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våra OLED-TV-apparater är de bästa för film

Lanserar TV med 10 års garanti

Marimekko-mönster på The Frame

Här är Philips TV-modeller 2024

Här är de bästa (och galnaste!) TV-apparaterna vi såg i Las Vegas

Bländande och knivskarp!

0
Rulla till toppen