annons
annons
Sommarerbjudande: Prova Ljud & Bild i 4 veckor för 0 kronor! Prova Ljud & Bild
annons
annons
annons

Överflöd på världens största teknikmässa (med video)

Årets CES-mässa i Las Vegas bjöd på många spännande nyheter. Störst var konkava skärmar med superupplösning och prylar du kan ha på dig. Och så tog vi naturligtvis en vända på hifi-avdelningen!

Den internationella CES-mässan i Las Vegas är rätt ställe att besöka om man vill skaffa sig en översikt över kommande innovationer och produkter. Det är hit både stora och små aktörer på hemelektronikmarknaden kommer för att visa upp sina aktuella och kommande produkter inom områdena TV, data, ljud, robotar och 3D-skrivare, plus mycket annat.

Årets mässa slog alla storleksrekord med nästan 200 000 kvadratmeter montrar, fördelade på fler än 3 200 utställare. Fler än 150 000 besökare kom på besök, varav 35 000 utlänningar. Alla med yrken inom branschen, eftersom den här mässan inte är öppen för allmänheten.

Läs alla våra CES-nyheter här!

CES var fullproppad med produkter i alla kategorier, från Ultra-HD-TV och kameror till surfplattor, robotar och 3D-skrivare, plus en uppsjö av hifi-märken. Vi saknade ingenting.

Eller för att citera chefen för Consumer Electronics Association, Gary Shapiro: ”Det enda som saknades på CES 2014 var en tidsmaskin!”

Ultra-HD
Årets mässa fokuserade stenhårt på 4K Ultra-HD, som är det nya HD-formatet efter 1080p. Utställarna visade både kommande modeller och prototyper med såväl platta som böjda skärmar, och både Samsung och LG hade modeller som till och med kunde vara antingen platta eller konkava så att man alltid har en TV som passar ens önskemål. Sharp visade dessutom upp en 85-tums prototyp med 8K-upplösning – dubbelt så mycket som 4K. Upplösningen var så enorm att man kunde trycka näsan mot skärmen och ändå inte se några pixlar.

Wearable technology
Förutom mobiler och surfplattor hade CES-mässan gott om ”wearable tech”, alltså prylar som man har på sig jämt i form av smarta klockor, armband och glasögon. Det handlar om allt från så kallad utökad verklighet (”augmented reality”), som kan ge information från internet om exempelvis väder, sevärdheter och shoppingerbjudanden i närheten, till att mäta pulsen och blodtrycket när man tränar. Eller ge information om optimal vinkel, klubba och avstånd på golfbanan. Det är bara fantasin som sätter gränser för möjligheterna och vi förväntar oss att se en explosion av fiffiga appar till denna ”inklädnadsteknik” från 2014 och framåt.

Hifi
Som vanligt fanns det oräkneliga hifi-utställare på mässan. Nästan hela hotellet The Venetian var fullt av montrar och sviter med billig och svindyr utrustning, och de fina ljudupplevelserna stod på rad.

Omöjligt att se allt
Det är fullständigt omöjligt att få en heltäckande överblick över en så enorm mässa som CES. Vi gjorde vårt allra bästa genom att den här gången skicka ut alla våra journalister för att hitta ny och spännande teknik, främst inom områdena TV, hifi och prylar.

Här är fler videor från CES:

Läs också

Smarta tillbehör från Logitech

Smarta tillbehör från Logitech

Speltillbehör för iPhone och smart mus för flera enheterLägg till som favorit
Se presentation av Rega RP10

Se presentation av Rega RP10

Här är Regas nya toppmodell. Vi har tittat närmare och lyssnat på skivspelaren tillsammans med Phil Freeman som berättar mer om den. Lägg till som favorit
Martin Logan tappar tråden

Martin Logan tappar tråden

Det måste bara bli bra när Martin Logan gör en trådlös högtalare. Crescendo har både bluetooth och AirPlay, gissa om vi ser fram emot att få testa den här!Lägg till som favorit
Unik högtalardesign

Unik högtalardesign

Runda högtalare är inget nytt, men Fujitsu gör det på sitt eget sätt i deras Eclipse. Lägg till som favorit
Ayre fyller 20 år och går hela vägen

Ayre fyller 20 år och går hela vägen

Amerikanska Ayre har bara super-highend, men när de jubilerar måste de naturligtvis anstränga sig lite extra när de uppgraderar sina toppmodeller. Lägg till som favorit
Marten Coltrane Supreme 2

Marten Coltrane Supreme 2

Här är ett par högtalare du aldrig har sett förut. Och du har förmodligen inte hört på maken heller. Lägg till som favorit
Vi har provat de största mobilnyheterna på CES

Vi har provat de största mobilnyheterna på CES

Även om det inte dräller av mobilnyheter på CES så kom både Sony och Samsung med intressanta nya produkter. Vi har bilderna. Lägg till som favorit
Böjd mobiltoppnyhet från LG

Böjd mobiltoppnyhet från LG

Det är inte bara TV-apparaterna som ska vara konkava i år. LG har böjt den lilla skärmen på sin lyxmobil – som till och med läker sig själv och tar bort repor automatiskLägg till som favorit