Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

OLED-TV försenas till 2013

Av / 2012-10-22 - 08:50
OLED-TV försenas till 2013

Många TV-fantaster ser fram emot de nya OLED-skärmarna som representerar enorma framsteg i bildkvalitet.

2012 var tänkt att bli det stora OLED-året. Både Samsung och LG visade upp var sin 55-tums OLED-prototyp på CES-mässan redan i januari, och på IFA-mässan i september skröt de med ”produktionsklara” modeller som förväntades dyka upp i butikerna under november eller december.

Nu verkar det som om OLED-drömmen får vänta ett tag till. Enligt Korea Times har båda de koreanska TV-tillverkarna stött på problem som tvingar dem att skjuta på den officiella lanseringen av OLED-skärmar till nästa år.

Även om tillverkarna har fått kontroll på framställningen av små OLED-paneler till smartmobiler och surfplattor så har de fortfarande problem med större skärmar.

Både Samsung och LG har hög felprocent i tillverkningen vilket leder till att de inte får fram tillräckligt många fungerande paneler i förhållande till investeringarna som måste göras. De höga produktionskostnaderna märks på de höga priserna på närmare 80 000 kronor per TV.

Guide till OLED-TV

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen