Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nya Google Nest-kameror

Google Nest Cam och Nest Doorbell i nya versioner utan kabel och prenumeration.

Av / 2021-08-05 - 15:47
Nya Google Nest-kameror

En av de mest populära produktkategorierna i det smarta hemmet är säkerhet. Nu kan du få mer säkerhet och det har förbättrats och effektiviserats.

Google lanserar fyra nya kameror i sin Nest -serie. Det finns tre batteridrivna kameror i form av Nest Cam, Nest Doorbell och Nest Cam with floodlight samt den trådbundna Nest Cam.

Den senaste generationen av Nest -kameror har fått lära en bildbank med 40 miljoner bilder, vilket bör göra det möjligt för kamerorna att känna igen vissa objekt och skicka meddelanden till ägarens telefon vid behov. Men bara när det behövs.

Google-kamera
De flesta av de nya Google -kamerorna är trådlösa och kan användas utan prenumeration. (Foto: Google)

För att ytterligare begränsa falsklarm kan man skapa zoner där vissa händelser utlöser ett larm. Som när människor, djur eller fordon dyker upp i kamerans synfält.

”Googles ambition är att göra det enklare och mer flexibelt att säkra ditt hem. Samtidigt vet vi att många människor bombarderas med aviseringar, så det är viktigt att du bara får relevanta larm”, säger Jesper Vangkilde, kommunikationschef på Google Danmark.

Läs också Nest Hello Nu behöver du inte undra vem som står utanför dörren längre.

Både Nest Cam och Nest Doorbell fungerar utan prenumeration. Här är det möjligt att se de senaste tre timmars inspelningar på antingen mobila enheter eller till exempel Nest Hub. Videoarkivet kan också utökas med en prenumeration, som ger tillgång till antingen 30 eller 60 dagars historia.

Bilderna från övervakningen och dörrkameran kan ses på en mobil eller på Nest Hub. (Foto: Google)

Om internetanslutningen ryker kan alla nya modeller spara en timmes inspelningar lokalt – det motsvarar ungefär en veckas aktivitet. Dessutom kan de tre batteridrivna kamerorna Nest Doorbell, Nest Cam och Nest Cam with floodlight också spara sina bilder vid strömavbrott. När enheterna är anslutna igen överförs inspelningarna till molnet.

Nest Cam och Nest Doorbell erbjuder ungefär samma funktioner, men tekniskt sett skiljer de sig åt. Nest Cam har en 2 megapixelkamera med ett synfält på 130 grader, och sedan kan den spela in i Full HD -upplösning med upp till 30 fps.

Nest Doorbell har en 1,3 MP kamera och kan se i mörkret. (Foto: Google)

Som jämförelse har Nest Doorbell en 1,3 Mp sensor, ett synfält på 145 grader och kan spela in med en upplösning på 960 x 1280 pixlar med upp till 30 FPS. Båda kan också spela in i mörker, men där Nest Doorbell kan fånga föremål upp till tre meter bort kan Nest Cam spela in med upp till 6,1 meters avstånd.

Priser och tillgänglighet

Nest Cam (batteri) kommer på marknaden den 24 augusti och kostar 2 299 kronor.

Nest Doorbell kommer ut på marknaden den 24 augusti och kostar 2 199 kronor.

Nest Cam Floodlight kommer på marknaden i september och kostar 3 449 kronor.

Nest Cam (kabel) kommer på marknaden senare i år, och priset blir 1 090 kronor.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Ljud & Bild
Rulla till toppen