TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny Vienna-högtalare

Beethoven Imperial Grand är en av många spännande högtalarnyheter som avtäcks i Las Vegas.

forfatter
Publicerad 2012-01-12 - 10:19

Österrikiska Vienna Acoustics är kända för sina musikaliska högtalare, med en byggkvalitet som överträffar det mesta. Bättre bevis för det än toppmodellen Die Musik finns nog inte.

Nu har konstruktör Peter Gansterer krympt tekniken från den exklusiva Klimt-serien och landat i ett mer kompakt format – och i en något rimligare prisklass.

Nya Beethoven Imperial Grand har en förenklad 5-tumsversion av Viennas egenutvecklade koaxialelement, samt superdiskanten från Die Musik-modellen. Allt toppas av tre 7-tums Spidercone-baselement som är gjorda av Scanspeak efter Gansterers specifikationer.


Imperial Grand får sällskap av en matchande centerhögtalare samt en mindre stativhögtalare, alla bestyckade med det nya koaxialelementet.

Efter vad Bild & Ljud Hemma erfar blir Imperial Grand en ny toppmodell som lägger sig över dagens Beethoven Grand.

Exemplaret som visades på CES-mässan var visserligen en tidig prototyp men vi blev omedelbart förtjusta i det smala och funktionella utseendet. Det pianolackade kabinettet har mjuka kanter och fem centimeter tjocka sidor på fronten och baksidan. En metallsockel med reglerbara spikes (inspirerat från Klimt-serien) ger god förankring till underlaget.

Priset är inte satt ännu, men i USA nämns summan 9 000 dollar per par.

Om vi tänker prova den här? You bet!

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend