Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Ny storsäljare? Pro-ject skivspelare

Debut Carbon får tonarm av kolfiber.

Skrivet av / 2012-05-09 - 09:35
Ny storsäljare? Pro-ject skivspelare

Vinyl är hetare än på länge. Österrikarna på Pro-ject smider medan järnet är varmt och passar på att förbättra en av sina mest populära modeller. Debut Carbon är en vidareutveckling av bästsäljaren Debut III som är känd för att ha delar (lager, chassi, skivtallrik och tonarm) av god kvalitet till ett förnuftigt pris. Största förändringen i den nya modellen är en ny tonarm av kolfiber, som är ett lätt och styvt material som ger pickupen en bra arbetsmiljö. Och så ser det ju riktigt stiligt ut!

blank

 

Förutom kolfiberarmen har Debut-skivspelaren fått en ny motor med sorbotan-dämpning, vilket ska betyda mindre vibrationer och jämnare gång. Pro-ject har för övrigt tagit bort den fastmonterade signalkabeln så att man i stället kan använda RCA-signalkabel av valfri längd och kvalitet.

blank

Debut Carbon finns i en rad färger (vit, röd, blå, gul, grön silver och svart pianolack) och säljs med Ortofon OM10-pickup som standard, men kan också fås med 2M Red och akryltalrik mot pristillägg.

Bild & Ljud Hemma/Ljud & Bild planerar ett större test av billiga skivspelare och då är det inget snack om att Pro-jects nykomling ska vara med.

Pris: 3 300 kr

ljudtema.se

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se
Rulla till toppen