TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny storsäljare? Pro-ject skivspelare

Debut Carbon får tonarm av kolfiber.

forfatter
Publicerad 2012-05-09 - 09:35

Vinyl är hetare än på länge. Österrikarna på Pro-ject smider medan järnet är varmt och passar på att förbättra en av sina mest populära modeller. Debut Carbon är en vidareutveckling av bästsäljaren Debut III som är känd för att ha delar (lager, chassi, skivtallrik och tonarm) av god kvalitet till ett förnuftigt pris. Största förändringen i den nya modellen är en ny tonarm av kolfiber, som är ett lätt och styvt material som ger pickupen en bra arbetsmiljö. Och så ser det ju riktigt stiligt ut!

 

Förutom kolfiberarmen har Debut-skivspelaren fått en ny motor med sorbotan-dämpning, vilket ska betyda mindre vibrationer och jämnare gång. Pro-ject har för övrigt tagit bort den fastmonterade signalkabeln så att man i stället kan använda RCA-signalkabel av valfri längd och kvalitet.

Debut Carbon finns i en rad färger (vit, röd, blå, gul, grön silver och svart pianolack) och säljs med Ortofon OM10-pickup som standard, men kan också fås med 2M Red och akryltalrik mot pristillägg.

Bild & Ljud Hemma/Ljud & Bild planerar ett större test av billiga skivspelare och då är det inget snack om att Pro-jects nykomling ska vara med.

Pris: 3 300 kr

ljudtema.se

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend