annons
annons
Sommarerbjudande: Prova Ljud & Bild i 4 veckor för 0 kronor! Prova Ljud & Bild
annons
annons
annons

Ny Q-serie från KEF

KEFs åldrande Q-serie ersätts snart av en helt ny. Designen har övergett de mjuka och rundade formerna till fördel för kantig minimalism. På insidan är allt nytt, där sitter bland annat den senaste generationen av Uni-Q-elementet.


Nya Q-serien innehåller nio modeller. Två stativhögtalare, tre golvhögtalare samt en bakhögtalare som är en dipol (spelar åt två håll samtidigt). Och så naturligtvis en subbas och två centerhögtalare till hemmabion.

Samtliga modeller – bortsett från subbasen – har nya Uni-Q-element, där diskantelementet sitter i mitten av mellanregistret. Den nya versionen har fått nya membran samt ny upphängning, så att ljudet sägs spridas ännu jämnare än i tidigare versioner.

Största modellen heter Q900 som tack vare dubbla 8-tumsbasar och ett lika stort mellanregister lät kunna få det att fladdra i gardinerna om den får sällskap av rätt förstärkare. Mellanmodellen heter Q700 och har 6,5-tumselement, och minstingen Q500 får nöja sig med tre 5,25-tumselement.

Centerhögtalarna är anpassade efter golvhögtalarna. Q600c har två 6,5-tumselement och det obligatoriska Uni-Q-elementet i motten, medan den mindre Q200c har två 5,25-tummare.

Samma förhållanden råder hos stativmodellerna. Q200 är störst, med 6,5-tumsbas och Uni-Q, och den mindre Q100 har en 5,25-tumsbas.

Dipolhögtalarna Q800ds har två 5,25-tumselement som spelar åt var sitt håll, och i mitten sitter ett – just det – Uni-Q-element.

Subbasen Q400b har en 10-tumsbas som drivs av en 200-watts klass D-förstärkare, vilket betyder att den inte är så våldsamt stor och därför bör få plats i de flesta vardagsrum.

Den förra Q-serien tyckte vi mycket om, så vi ser fram emot att ta reda på om efterträdarna är lika bra.

www.digitalbild.se

Läs också

LG SK10Y

LG SK10Y

Äntligen har LG lyckats stoppa in riktigt ljud i en ljudlimpa! Men SK10Y är enorm och passar inte alla.

Lägg till som favorit
Sony HT-ZF9

Sony HT-ZF9

Sonys soundbar är bland de bästa i sin klass och kan byggas ut med trådlösa bakhögtalare.

Lägg till som favorit
6 bärbara projektorer

6 bärbara projektorer

Man behöver inte stanna hemma för att titta på film. Man behöver inte ens vara inomhus. Allt som behövs är en fickprojektor.

Lägg till som favorit
Allians i lyxklassen

Allians i lyxklassen

Steinway Lyngdorf och Samsung har en anläggning för dig som har vunnit på Lotto en gång till. Lägg till som favorit
Hemmabio på 12 kvadratmeter

Hemmabio på 12 kvadratmeter

Finns det hjärtrum så finns det stjärterum, burkar man säga. Och finns det stjärterum så finns det bannemej plats för en hemmabio också! Lägg till som favorit
Projektorduell

Projektorduell

Den ena har marknadens mörkaste svärta. Den andra har den högsta upplösningen som finns. Allt är dukat för en projektorduell i mästarklassen!

Lägg till som favorit
Denon AVC-X8500H

Denon AVC-X8500H

Denons nya flaggskepp är ett monster i hemmabion och tack vare hela 13 kanaler skapar den rumskänsla med stort R.

Lägg till som favorit