TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Ny hybridkamera från Olympus

Här är Olympus PEN E-PL2, en ny systemkamera utan spegel som har mindre optik än föregångaren E-PL1 och en hel del andra förbättringar också.

forfatter
Publicerad 2011-01-06 - 21:05


Kamerahuset har fått ny form, med bättre grepp, rundare hörn och kanter samt högre skärmupplösning. Den inbyggda blixten hoppar när den behövs och blixtskon kan användas till Olympus separata stereomikrofon eller fina elektroniska sökare. Eller lampan som visas på bilden nedan, som är avsedd för makrofotografering.

Kameran har för övrigt samma 12-megapixels bildsensor som föregångaren, men den 3 tum stora skärmen har 460 000 punkters upplösning. Live Guide II-funktionen sägs vara förbättrad så att det blir ännu enklare att ta fina bilder, och kameran levereras i kit med en mer kompakt och förbättrad version av objektivet 14–42 mm f/3,5–5,6.

Som tillbehör till PEN-serien (med multikontakt under blixtskon) släpps också en bluetooth-modul för överföring av bilder – med reducerad upplösning – till mobiltelefoner och liknande.

E-PL2 börjar säljas under januari och kostar 6 300 kronor.

 

Senaste artiklar:

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend