Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nu har Google köpt Motorola

Konkurrensmyndigheter världen över har nu granskat Googles förvärv av amerikanska mobil jätten, Motorola. Ingen har funnit anledning att protestera, så från och med nu är Motorolas mobila division en del av Google.

Av / 2012-05-22 - 14:54
Nu har Google köpt Motorola

För nästan ett år sedan, i augusti 2011 meddelade Google att företaget skulle köpa mobiljätten Motorolas mobila division för ett pris av närmare 70 miljarder dollar.

Därefter granskades konkurrensmyndigheterna i USA, EU, Kina, Taiwan och Israel förvärvet – delvis på grund av rädsla för att Googles övertagande av Motorola skulle göra det svårt för andra tillverkare av Android-baserade smarta telefoner som använder Googles populära operativsystem.

Men nu är avtalet godkänt av allt och alla, och förvärvet formellt avslutats. Det meddelade Googles VD, Larry Page, idag i ett blogginlägg på Googles officiella blogg.

Där skriver han bland annat att den tidigare VD:n för Motorola Mobility, Sanjay Jha, avgår som VD och efterträds av Dennis Woodside, som kommer från en position vid Google som VD i bolagets amerikanska division.

Tyvärr blogginlägget inga uppgifter om specifika planer för framtida Motorola produkter.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen