TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nu har Google köpt Motorola

Konkurrensmyndigheter världen över har nu granskat Googles förvärv av amerikanska mobil jätten, Motorola. Ingen har funnit anledning att protestera, så från och med nu är Motorolas mobila division en del av Google.

forfatter
Publicerad 2012-05-22 - 14:54

För nästan ett år sedan, i augusti 2011 meddelade Google att företaget skulle köpa mobiljätten Motorolas mobila division för ett pris av närmare 70 miljarder dollar.

Därefter granskades konkurrensmyndigheterna i USA, EU, Kina, Taiwan och Israel förvärvet – delvis på grund av rädsla för att Googles övertagande av Motorola skulle göra det svårt för andra tillverkare av Android-baserade smarta telefoner som använder Googles populära operativsystem.

Men nu är avtalet godkänt av allt och alla, och förvärvet formellt avslutats. Det meddelade Googles VD, Larry Page, idag i ett blogginlägg på Googles officiella blogg.

Där skriver han bland annat att den tidigare VD:n för Motorola Mobility, Sanjay Jha, avgår som VD och efterträds av Dennis Woodside, som kommer från en position vid Google som VD i bolagets amerikanska division.

Tyvärr blogginlägget inga uppgifter om specifika planer för framtida Motorola produkter.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend