Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nokia lanserar mini-PC

Med tanke på att mobiltelefonerna påminner mer och mer om små datorer är det väl bara naturligt att den största mobiltillverkaren lanserar en mini-PC.

Av / 2009-08-25 - 07:32
Nokia lanserar mini-PC


Nokia Booklet 3G heter den lilla bärbara PC:n. Den finns i tre olika färger och släpps i höst, men priset är ännu okänt. Detta och mer exakta specifikationer avslöjas på Nokia World den 2:e september.

Datorn kör en Intel Atom-processor och har en batteritid på upp till 12 timmar. Den väger 1,25 kilo och är ungefär två centimeter tjock. Den har HDMI-utgång och inbyggt 3G och Wi-Fi, samt är utrustad med SD-kortläsare, Bluetooth och en videokamera som sitter alldeles ovanför den 10 tum stora skärmen.

”Allt fler användare vill ha funktionaliteten från en PC kombinerat med möjligheterna och friheten med mobilitet. Vi har länge arbetat under mottot ’Connecting People’ och Nokia Booklet 3G är ett naturligt nästa steg i den riktningen”, säger Klas Ström, produktchef på Nokia Skandinavien. ”Nokia har ett långt arv när det gäller mobilitet och med imponerande batterikapacitet, modern design och möjligheten att vara uppkopplad var som helst har vi skapat en väldigt tilltalande produkt. Vi gör persondatorn mycket mer social, hjälpsam och ännu mer personlig.”

www.nokia.se
 

 

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen