Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

nyhet

Nokia lanserar fem nya mobiler

Nokia vill återvända som en viktig aktör på mobilmarknaden och satsar därför tungt på MWC-mässan med hela fem nya telefoner.

Av / 2018-02-26 - 19:42
Nokia lanserar fem nya mobiler

I den billiga änden hittar vi Nokia 1. Här får man de enklaste smartmobilfunktionerna i en stabil Nokia-inpackning. Telefonen kör Androids nya light-version av Oreo: Oreo Go, som är speciellt gjort för telefoner med mindre än 1 GB RAM. Nokia 1 dyker upp i butikerna i början av april och finns i färgerna Warm Red och Dark Blue samt i olika pastellfärger på utvalda marknader. Rekommenderat pris är 85 dollar.

Betydligt mer kompetent är Nokia 6, som tar över efter sin föregångare. Enligt HMD är den 60 % snabbare, har förbättrad Dual-Sight, Zeiss-optik och USB-C-snabbladdning. Skalet är utskuret ur ett stycke 6000 series-aluminium som är framställt genom en 11-timmars anodiserings- och poleringsprocess i två färgtoner. Den välvda skärmen har Corning Gorilla Glass. På insidan sitter en Snapdragon 630-processor.

Nokia 6 finns i färgerna svart/koppar, vit/järngrå och blå/guld. Nokia 6 kommer till butikerna i början av april och har ett riktpris på 279 euro.

Nya flaggskeppet heter Nokia 7 Plus. Den har en förbättrad kamera med dubbla sensorer och Zeiss-optik i huvudkameran med 12 Mp och vidvinkelobjektiv. Det ska ge optimala bilder både i starkt ljus och i sämre ljusförhållanden. Den sekundära kameran har 12 Mp och 2x optisk zoom.

Skärmen är 6 tum stor och har 18:9-format och HD+-upplösning. Den finns i två färgkombinationer: svart/koppar och vit/koppar. Nokia 7 Plus kommer också i början av april och kostar då 399 euro.

I den andra och mer exklusiva änden hittar vi Nokia 8 Sirocoo. I likhet med Nokia 7 Plus har den Dual-Sight och Zeiss-optik i kameran. Det välvda glaset omsluter stålramen och en kant på bara 2 mm ger en kompakt profil runt den 5,5 tum stora OLED-skärmen. Nokia 8 Sirocco släpps i början av april för riktpriset 749 euro.

Den sista modellen överraskar på samma sätt som retroutgåvan av Nokia 3310 gjorde förra året innan. Matrix-telefonen Nokia 8810, återvänder med sin ikoniska, krökta slide-design. Till skillnad från 3310 har det blivit plats för 4G, bra ljud och naturligtvis den senaste upplagan av Snake. Telefonen finns i gult och svart och får ett rekommenderat pris på 79 euro.

Mikael Hansen
(f. 1982): Frilansjournalist på L&B Home. Mikael började som teknikjournalist på Gamereactor 2006. Därifrån gick han vidare till GEAR magazine, där han också fick stor erfarenhet av att stå framför kameran. En magisterexamen senare återvände han som journalist på Ljud & Bild och senare som redaktör för TechRadar. Mikael skriver om allt från datorer och mobiltelefoner till smart home, ljud och gaming.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Håll koll på din hälsa

Smartaste kylskåpet vi sett

Stadsbil på el

Radion som aldrig tar slut

En TV du kan titta på – och igenom

Trådlösa proppar med förlustfritt CD-ljud

Billigare än så får du inte 150 tum

Glöm 85" nu är det 98" som gäller

JBL:s soundbar-högtalare blir något extra

Här är Sennheiser Ambeo Plus – och vi har hört den

Kolla in LG:s 97-tums OLED!

IFA-nyheter från Samsung

0
Rulla till toppen