TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Närkontakt med Xperia Tablet S

forfatter
Publicerad 2012-08-31 - 10:18

Det har gått precis ett år sedan Sony släppte sin första Android-baserade surfplatta, Sony Tablet S. Den var lite speciell i förhållande till de flesta konkurrenter, både för att den hade en kilformad design och för att skärmen var på 9,4 tum. Kilformen gjorde den mer ergonomisk än andra Android-surfplattor, men också ganska så tjock, och eftersom den nästan helt och hållet var gjort av plast så kändes den en smula billig och, tja, plastig.

Det ska det bli ändring på nu när Sony presenterar efterföljaren Xperia Tablet S, som är tunnare och lättare och dessutom är gjord av mer exklusiva material – bland annat är baksidan av borstad aluminium. Den kilformade designen finns kvar, även om den inte fyller så stor funktion eftersom Xperia Tablet S har blivit så tunn.

I förhållande till andra Android-surfplattor har Xperia Tablet S ett par särskilda egenskaper. Bland annat tål den att bli våt – fast inte att hamna under vatten, Sony säger att den tål ”en skvätt vatten”.

Det går dessutom att dela innehåll med andra. ”Guest Mode” gör att man kan upprätta användarprofiler för olika familjemedlemmar och bekanta, det går bland annat att spärra appar så att barnen inte får tillgång till Google Play eller föräldrarnas e-post.

Precis som sin föregångare har Xperia Tablet S en 9,4 cm stor skärm, den här gången med 1280 x 800 pixlar. Operativsystemet är Android 4 (Ice Cream Sandwich) och hjärnan bakom allt är en Nvidia Tegra 3 Quad Core-processor. Bland övriga egenskaper märks Wi-Fi, Bluetooth 3.0 samt två kameror: en på fronten med 1 Mp och en på baksidan med 8 Mp. Lite speciellt är att plattan har en vanlig SD-kortläsare, så man måste ha en adapter till MicroSD.

Sony Xperia Tablet kommer i oktober och finns med antingen bara Wi-Fi eller med 3G och Wi-Fi, lagringskapaciteten är mellan 16 och 64 GB.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend