Search
Generic filters

Världsstjärnor bakom Tidal

Inte bara Jay-Z utan ett flertal artister är delägare i strömningstjänsten

I början av året rapporterades att Jay-Z hade bjudit hundratals miljoner kronor för Aspiro, som äger Wimp. Målet var att ta över den nylanserade och bättre namngivna strömningstjänsten Tidal som erbjuder hifi-kvalitet.

I kväll höll Tidal ett pressmöte i New York där man lanserade tjänsten och presenterade ägarna. För det var inte bara Jay-Z som steg upp på scenen, utan det såg ut som röda mattan vid Grammygalan.

Fram klev Alicia Keys, Arcade Fire, Beyoncé, Calvin Harris, Coldplay, Daft Punk, Jack White, Jason Aldean, J Cole, Jay-Z, Kanye West, Deadmau5, Madonna, Nicki Minaj, Rihanna och Usher!

tidal alicia keys

Talade nog var det inte ens Jay-Z som stod vid mikrofonen utan det var Alicia Keys som presenterade visionen för tjänsten. En tjänst ägd av artisterna där det är musiken som är det viktiga och där upphovsmännen får betalt för sitt jobb. Med bra ljudkvalitet, HD-video och en redaktion som skriver om musiken.

Tidigare i år drog Taylor Swift in sin musik från Spotify och angav dålig förtjänst som anledning. Hon kommer istället lägga ut musiken på Tidal. Nu följer Madonna, Kanye West och Daft Punk henne och slutar lägga ut ny musik på Spotify utan kommer lägga ut material exklusivt på Tidal.

Tidal kommer inte att ha något gratisabonnemang, istället kostar det 99 kr/mån för komprimerat ljud eller 199 kr/mån för CD-kvalitet.

Se hela presskonferensen på www.tidal.com

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.
  Panasonic börjar rulla ut sin första Android-TV i november!
  Byggs bara i 50 exemplar – och de blir inte direkt billiga.
  Förutom Elite 85t släpper Jabra aktiv brusreducering till befintliga Elite 75t.
  Nu är det officiellt. Om tre veckor lanserar OnePlus sin nästa mobil.
  I dag släpper Netflix trailern till deras första norska originalfilm: Kadaver
  Med Netatmo Smart Videodörrklocka kan du se vem som ringer på och prata med besökarna, var du än befinner dig.
  Snart släpper strömningsjätten ännu en svensk originalserie.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.