Världsstjärnor bakom Tidal

Inte bara Jay-Z utan ett flertal artister är delägare i strömningstjänsten
forfatter

I början av året rapporterades att Jay-Z hade bjudit hundratals miljoner kronor för Aspiro, som äger Wimp. Målet var att ta över den nylanserade och bättre namngivna strömningstjänsten Tidal som erbjuder hifi-kvalitet.

I kväll höll Tidal ett pressmöte i New York där man lanserade tjänsten och presenterade ägarna. För det var inte bara Jay-Z som steg upp på scenen, utan det såg ut som röda mattan vid Grammygalan.

Fram klev Alicia Keys, Arcade Fire, Beyoncé, Calvin Harris, Coldplay, Daft Punk, Jack White, Jason Aldean, J Cole, Jay-Z, Kanye West, Deadmau5, Madonna, Nicki Minaj, Rihanna och Usher!

tidal alicia keys

Talade nog var det inte ens Jay-Z som stod vid mikrofonen utan det var Alicia Keys som presenterade visionen för tjänsten. En tjänst ägd av artisterna där det är musiken som är det viktiga och där upphovsmännen får betalt för sitt jobb. Med bra ljudkvalitet, HD-video och en redaktion som skriver om musiken.

Annons

Tidigare i år drog Taylor Swift in sin musik från Spotify och angav dålig förtjänst som anledning. Hon kommer istället lägga ut musiken på Tidal. Nu följer Madonna, Kanye West och Daft Punk henne och slutar lägga ut ny musik på Spotify utan kommer lägga ut material exklusivt på Tidal.

Tidal kommer inte att ha något gratisabonnemang, istället kostar det 99 kr/mån för komprimerat ljud eller 199 kr/mån för CD-kvalitet.

Se hela presskonferensen på www.tidal.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Annons
Annons

Läs också