TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Nu finns Tidal i Sverige

Nu kan du lyssna till strömningstjänsten som lovar hifi-ljud

forfatter
Publicerad 2015-03-11 - 16:00

Det är den svensk-norska musiktjänsten Wimp som ligger bakom Tidal. Den lanserades i oktober 2014 som en internationell version av Wimp HiFi, vilket är strömning av musik i förlustfri CD-kvalitet. Från och med idag finns Tidal även i Sverige.

Tjänsten innehåller över 25 miljoner låtar i förlustfri CD-kvalitet och 75 000 musikvideor i HD-kvalitet. Dessutom har man en redaktion som kommer med rekommendationer, relevanta artiklar och intervjuer.

Förutom att man kan lyssna på webben finns även appar för Android och iOS.

tidal_formats

Dessutom finns stöd i ljudprodukter från tillverkare som Anthem, Airable by Tune In Media, Astell &Kern, Audeze, Audiovector, AudioQuest, Auralic, Aurender, Bel Canto, Bluesound & NAD, Dan D’Agostino, Definitive Technology, Denon HEOS, DTS Play-Fi, Dynaudio, Electrocompaniet, Harman Omni, HiFiAkademie, ickStream, JH Audio, Linn, McIntosh, Meridian, MartinLogan, Paradigm, Polk, Pro-ject, PS Audio, Raumfeld, Simple Audio, Sonos, Steinway Lyngdorf, Wadia och Wren Sound Systems. Läs mer på sidan över stödda enheter.

Frågan är om inte detta är första steget mot en utfasning av Wimp-tjänsten. Som alla vet vid det här laget har rapparen Jay-Z köpt hela Wimp. Och det är fullt förståeligt om han tycker att originalnamnet är lite mesigt …

www.tidalhifi.com

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hör musiken från "Stranger Things" Är du redo för säsongsfinalen av Stranger Things? Med den här spellistan kommer du på rätt humör.
Här hittar du låtarna från dina favoritserier En ny nordisk hubb gör det enklare att hitta musik från Stranger Things och andra Netflix-serier.
En era är över 21 års iPod-historia har nått vägs ände. Apple tillverkar inga fler iPod Touch.
Cambridge Audio har lyssnat på oss - förbättrar sin skivspelare Med den senaste versionen Alva TT V2 verkar det som om Cambridge har fixat allt vi bad om. En rimligare skivspelare kommer också.
Tidal uppgraderar alla kunder till HiFi i dag Nu får premiumkunder CD-kvalitet, medan befintliga HiFi-kunder får surroundformat, HD-kvalitet och ett gott samvete.
Nu är Apple Music live på PS5 Nu finns Apples musiktjänst på PS5, med videor i 4K-kvalitet.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend