Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nu finns Tidal i Sverige

Nu kan du lyssna till strömningstjänsten som lovar hifi-ljud

Skrivet av / 2015-03-11 - 16:00
Nu finns Tidal i Sverige

Det är den svensk-norska musiktjänsten Wimp som ligger bakom Tidal. Den lanserades i oktober 2014 som en internationell version av Wimp HiFi, vilket är strömning av musik i förlustfri CD-kvalitet. Från och med idag finns Tidal även i Sverige.

Tjänsten innehåller över 25 miljoner låtar i förlustfri CD-kvalitet och 75 000 musikvideor i HD-kvalitet. Dessutom har man en redaktion som kommer med rekommendationer, relevanta artiklar och intervjuer.

Förutom att man kan lyssna på webben finns även appar för Android och iOS.

tidal_formats

Dessutom finns stöd i ljudprodukter från tillverkare som Anthem, Airable by Tune In Media, Astell &Kern, Audeze, Audiovector, AudioQuest, Auralic, Aurender, Bel Canto, Bluesound & NAD, Dan D’Agostino, Definitive Technology, Denon HEOS, DTS Play-Fi, Dynaudio, Electrocompaniet, Harman Omni, HiFiAkademie, ickStream, JH Audio, Linn, McIntosh, Meridian, MartinLogan, Paradigm, Polk, Pro-ject, PS Audio, Raumfeld, Simple Audio, Sonos, Steinway Lyngdorf, Wadia och Wren Sound Systems. Läs mer på sidan över stödda enheter.

Frågan är om inte detta är första steget mot en utfasning av Wimp-tjänsten. Som alla vet vid det här laget har rapparen Jay-Z köpt hela Wimp. Och det är fullt förståeligt om han tycker att originalnamnet är lite mesigt …

www.tidalhifi.com

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Metallica köper skivfabrik

Nu är vinyl är större än CD

Tillbaka på vägen!

"Dark Side of the Moon" skapar regnbågsvrål

Rolandpiano med högtalardrönare

Julstämning i 4K

Rulla till toppen