Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Svenska Augustine släpper ny singel i Dolby Atmos

Musik i Dolby Atmos-surroundformat, även känt som Immersive eller Spatial Audio, blir allt vanligare.

Skrivet av / 2023-06-08 - 20:05
Svenska Augustine släpper ny singel i Dolby Atmos

När en artist släpper en ny singel eller ett nytt album finns det numera ofta en Dolby Atmos-version tillgänglig förutom den traditionella stereomixen.

Det är precis vad svenska Augustine har gjort med sin senaste singel Sun in her Eyes, som nu finns tillgänglig på Apple Music i Dolby Atmos-format.

Augustines riktiga namn är Fredrik Gustafsson och är en ung svensk sångare och låtskrivare. Bland annat har han utsetts till Framtidens artist i P3 2019, och hans första album Weeks Above The Earth fick Grammis-nomineringar som Årets album och Årets alternativa pop.

Augustine debuterade med EP:n Wishful Thinking 2019. (Skivomslag: Genesis Records)

Artisten, som också producerar sin egen musik, säger att han gillar de kreativa möjligheterna Dolby Atmos ger.

Min musik handlar ofta om att resa någonstans eller att röra sig framåt, och med Dolby Atmos är det lättare än någonsin för lyssnaren att följa med på resan”, säger Augustine.

Singeln mixades av Markus Gustafson och Sören von Malmborg på Basecamp Studio Stockholm, en certifierad Dolby Atmos-studio.

PSST! Om rösten låter bekant kan det bero på att Augustine också bidrar till promovideon för Volvo EX90, med en cover av Cass Elliots New World Coming.

Läs också Mer Atmos-ljud från Dolby Dolby tog oss med till London och Abbey Road för visa vilka spännande ljuduppleveser framtiden har i sitt sköte för hemmabio, hörlurar – och inte minst bilar!
Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

Rulla till toppen