Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nu finns Apple Music till Sonos

Och mer musik i hemmet ger bättre familjeliv, mer sex och roligare matlagning!

Av / 2016-02-10 - 16:34
Nu finns Apple Music till Sonos

Från och med i dag finns den framstormande streaming-tjänsten Apple Music till Sonos multiroom-högtalare. Sedan december har tjänsten funnits som offentlig beta-test, men nu är alltså provperioden över och alla som både har ett Sonos-system och ett konto på Apple Music kan lyssna på musik i strida strömmar.

Musik ger bättre sammanhållning och sex
Och det är en god idé att lyssna på musik, visar en undersökning som är gjord på uppdrag av Sonos av analysinstitutet Survey Sampling International.

Undersökningen är gjord med 30 000 deltagare från USA, Kanada, Australien, Storbritannien, Holland, Tyskland, Frankrike och Sverige, och visar att musiklyssning i hemmet påverkar oss människor väldigt mycket. Deltagarna blev ombedda att leva utan musik i en vecka och sedan en vecka med musik.

Resultatet var att deltagarna som lyssnade på musik ägnade 3 timmar och 13 minuter mer tillsammans med familjen per vecka. Musikälskarna hade dessutom 67 procent mer sex – trots att fler än en tredjedel av dem hävdade att de skulle hoppa över sex för att kunna lyssna på mer musik.

Även tråkigare aktiviteter blir trevligare med musik. 83 procent av de tillfrågade tyckte att det var lättare att klara av vardagliga sysslor och hälften av dem hade roligare i köket när musiken spelade. På samma gång ökade tiden som deltagarna tillbringade tillsammans i köket med 20 procent.

Vilka andra observationer som eventuellt skulle kunna göras av undersökningen framgår inte av slutsatserna.

Foto: Sonos
Foto: Sonos
John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen