Search
Generic filters

Du kan köpa musik på Tidal

Lossless också. En funktion inte alla känner till.

De av oss som faktiskt vill äga musiksamlingen i förlustfri CD-kvalitet (till exempel de som har en bärbar musikspelare) har det tufft just nu. iTunes är i princip den enda musikbutiken som har stort urval, och där är AAC-filer med 256 kbit/s-upplösning det enda som finns.

För dem som vill ha förlustfri FLAC-kvalitet är HDtracks.com ett alternativ, fast bara om man lurar systemet med en amerikansk postadress. Och till och med då är urvalet begränsat. De som vill ha pop och rock i ett bra urval från någorlunda modern tid får leta någon annanstans.

Men vad många inte vet är att strömningstjänsten Tidal faktiskt har en nätbutik, där man kan köpa musik från hela katalogen. Inklusive artister som inte går att strömma, till exempel Rammstein. Adeles album ”24” finns dock inte

Tidals nätbutik har musik i MP3 och FLAC, där FLAC koster en del mer. FLAC-formatet är förlustfri CD-kvalitet, med 16 bit/44,1 kHz-upplösning. Man behöver inte vara Tidal-prenumerant för att handla.

Klicka här så kommer du till nätbutiken.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.
  Det enda som är snabbare än Ludicrous är Plaid ...
  Men Volkswagen säger fortfarande ingenting om möjligheten att få bättre ljud!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan vara den perfekta kombinationen av specifikationer och pris.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.