Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Apple Music till Android

Andra Apple-appen är klar för nedladdning från Google Play.

Av / 2015-11-11 - 09:49
Apple Music till Android

Inte för att vi tror att Android-användarna står i kö för att få prova Apples musikströmningstjänst, men skulle man vara undantaget som bekräftar regeln så kan man alltså ladda ner Apple Music från Google Play. Sedan tidigare har Apple släppt Music-tjänsten till PC-användare.

Apple Music är den andra appen från Apple som har hamnat i Googles app-butik. Den första var Move to iOS, som underlättar för Android-användare att konvertera sina mobiler till iPhone. Apple Music-appen är däremot till för dem som vill fortsätta vara Android-användare.

I Android-versionen har Apple Music i stort sett samma innehåll som i Apples eget iOS och Mac OS. Ännu så länge finns inga musikvideor och man kan inte heller teckna familjeabonnemang i Android-appen, som fortfarande befinner sig på beta-stadiet. Det går dock att använda ett familjeabonnemang i Android så länge man skaffar abonnemanget på en iOS-enhet.

Apple Music till Android kräver Google-operativsystem i version 4.3 eller senare och den nya appen kommer till alla länder där Apple Music redan finns. Utom Kina.

Precis som när tjänsten kom till iPhone, iPad och Mac erbjuder Apple att användare kan prova Apple Music gratis i tre månader. Priserna är för övrigt desamma som till iOS.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ABBA i Atmos-format

Från The Bear till Bruce Springsteen!

Nu kan du länka till alla musiktjänster på en gång

Apple: Mixa i Dolby Atmos, få mer betalt!

Nu kan du mixa in Volvoljud i din musik

Spotify-appen förnyad

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen