Apple Music kommer till Sonos

Fler detaljer har blivit kända om tjänsten som har premiär imorgon
forfatter

I morgon lanseras den strömmande musiktjänsten Apple Music i 100 länder, bland annat i Sverige. Att man kan lyssna på den i datorn, på sin iPhone och iPad, är ganska självklart. Men det har varit lite oklart om den även kommer dyka upp inbyggd i populär hemelektronik.

Men nu har Ian Rogers, som jobbar med Apple Music, bekräftat på Twitter att den kommer för Sonos ”snart, men inte vid lanseringen”. Igår preciserade Sonos till The Verge att det handlar om en uppdatering som kommer i slutet av året.

sonos_beats

Det har även klargjorts att iTunes Match kommer att ingå i prenumerationen på Apple Music. Alltså möjligheten att ladda upp sina egna låtar och lyssna på dem strömmat, oavsett om de finns på iTunes eller ej. Enligt Apple siktar man dessutom på att höja antalet låtar man kan ladda upp till 100 000 stycken.

För att lyssna till Apple Music i din apparat behöver du uppdatera till IOS 8.4 som släpps imorgon klockan 17.

En timme senare börjar den strömmande radiostationen Beats 1 sina sändningar. På programmet står bland annat en intervju med Eminem. Vi kan även se fram emot programledare som Dr. Dre, Drake, Pharell Williams och Elton John.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.