Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

CES 2021: Gör din egen musik med 360-ljud från Sony

Sony lanserar 360 Reality Audio Creative Suite för oberoende musiker och artister.

Skrivet av / 2021-01-12 - 10:44
CES 2021: Gör din egen musik med 360-ljud från Sony

Sonys ljudformat 360 Reality Audio fungerar med en stereomusiksignal och skapar en omslutande bubbla av ljud runt lyssnaren i helt vanliga hörlurar. Bland annat finns det ett urval av 360-musik på Tidal och Deezer.

Sony 360 Reality Audio logo

360 Reality Audio Creative Suite

Formatet har inte riktigt lyckats få fotfäste ännu, så nu vill Sony göra det lättare för oberoende musiker och producenter att presentera sin musik i 360 grader. Tillsammans med Virtual Sonics har Sony utvecklat ny programvara för att skapa musik och annat innehåll med 360-graders objektbaserat surroundljud. Programmet heter 360 Reality Audio Creative Suite och ska göra det enklare att göra 360 Reality Audio-innehåll för artister och ljudproducenter.

Programmet är en plugin som fungerar på din befintliga arbetsstation. Oavsett om du använder Logic, Cubase, Pro Tools, FL Studio eller Vegas. Virtual Sonics lanserar programvaran i slutet av januari via dotterbolaget Audio Features.

Läs också Ny kung av brusreducering Äntligen någon som slår Sony på brusreducerande hörlurar. Och det är Sony själva! WH-1000XM4 tar över tronen som marknadsledare.

Strömma innehåll på nätet

Förutom plugin-programmet lanserar Sony och Music.com programmet Creator’s Program som distribueras av The Orchard. Med hjälp av detta går det att skapa 360 Reality-ljudinnehåll genom att först använda 360 Reality Audio Creative Suite och sedan strömma innehållet till internet.

Här är en video med Grammy-vinnaren Keith Harris som producerar och modifierar musiken med 360 Reality Audio Creative Suite. Kom ihåg att lyssna i hörlurar!

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

The Boss kommer tillbaka!

U2 intog Vegas med stor framgång

Väcker Elvis till liv

Vill skanna din hjärna med Atmos-ljud

The Sphere: Världens största LED-display - mitt i Las Vegas

The Boss är i Sverige nu!

Äntligen bättre ljud från Spotify?

Sommarlåt i full surround

Lyssna på vår senaste podd!

Metallica köper skivfabrik

Nu är vinyl är större än CD

Tillbaka på vägen!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen