Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

CES 2021: Gör din egen musik med 360-ljud från Sony

Sony lanserar 360 Reality Audio Creative Suite för oberoende musiker och artister.

Sonys ljudformat 360 Reality Audio fungerar med en stereomusiksignal och skapar en omslutande bubbla av ljud runt lyssnaren i helt vanliga hörlurar. Bland annat finns det ett urval av 360-musik på Tidal och Deezer.

Sony 360 Reality Audio logo

360 Reality Audio Creative Suite

Formatet har inte riktigt lyckats få fotfäste ännu, så nu vill Sony göra det lättare för oberoende musiker och producenter att presentera sin musik i 360 grader. Tillsammans med Virtual Sonics har Sony utvecklat ny programvara för att skapa musik och annat innehåll med 360-graders objektbaserat surroundljud. Programmet heter 360 Reality Audio Creative Suite och ska göra det enklare att göra 360 Reality Audio-innehåll för artister och ljudproducenter.

Programmet är en plugin som fungerar på din befintliga arbetsstation. Oavsett om du använder Logic, Cubase, Pro Tools, FL Studio eller Vegas. Virtual Sonics lanserar programvaran i slutet av januari via dotterbolaget Audio Features.

Ny kung av brusreducering Äntligen någon som slår Sony på brusreducerande hörlurar. Och det är Sony själva! WH-1000XM4 tar över tronen som marknadsledare.

Strömma innehåll på nätet

Förutom plugin-programmet lanserar Sony och Music.com programmet Creator’s Program som distribueras av The Orchard. Med hjälp av detta går det att skapa 360 Reality-ljudinnehåll genom att först använda 360 Reality Audio Creative Suite och sedan strömma innehållet till internet.

Annons

Här är en video med Grammy-vinnaren Keith Harris som producerar och modifierar musiken med 360 Reality Audio Creative Suite. Kom ihåg att lyssna i hörlurar!

forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.