TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING

Monsterhögtalare från Dynaudio

Ska man sälja huset eller båda njurarna? Dynaudio Consequence Ultimate Edition är en av de tyngsta högtalarna vi har skådat. Och en av de dyraste.

forfatter
Publicerad 2009-08-20 - 19:36


Dynaudio Consequence introducerades för 25 år sedan och har genomgått olika förändringar utan att den hetat blivit något annat än just Consequence. Ingen Mk II eller III, ingen Special Edition. Förrän nu. Ultimate Edition-versionen som visas här är en helt ny Consequence, även om det kanske inte är helt uppenbart när man ser den.

Den 133 cm höga och 114 kilo tunga högtalaren är snudd på Dynaudios enda modell som fortfarande använder deras Compound-teknik, med två 12-tumsbasar som sitter i vart sitt kabinett och har 10-centimeters talspolar av aluminium – allt för att kunna återge bas ända ned till 17 Hz (–3 dB).

Längs ned på fronten sitter Dynaudios 28-millimeters Esotar2-diskant tillsammans med en 21-millimeters superdiskant som sträcker sig hela vägen upp till 30 000 Hz (–3 dB).

Den stora femvägshögtalaren har två mellanregister också, det ena är ett 6,5-tums MSP-element (Magnesium Silicate Polymer) med 7,5 centimeters aluminiumtalspole och det andra är Dynaudios välkända men tämligen sällsynta 3-tums softdome, även detta med talspole av aluminium.  


Consequence Ultimate Edition byggs för hand på beställning i Skanderborg i Danmark, och ett par i wenge- eller rosenträ kostar 500 000 kronor. Och så behövs ju en förstärkare som kan driva hela härligheten också. Kanske ett par McIntosh MC 1.2KW klarar skivan? Hur som helst lär de kräva en hel del ström, för med en känslighet på 85 dB blir det inte billigt att driva Consequence Ultimate Edition.

www.dynaudio.com

 
 

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend