Första titten på Xiaomi Mi 10 Pro

Xiaomis värstingmobil är snart här och vi har redan nu lagt vantarna på ett exemplar

Xiaomi brukar normalt släppa mobiler i ”prisvärt” kategorin, det vill säga nästan lika bra som konkurrenternas flaggskepp men till ett mycket bättre pris. Som vi skrev om vid lanseringen verkar de inte nöja sig med det, för den senaste toppmodellen Mi 10 kommer även i en Pro-variant där det inte sparats på krutet. Vi har redan nu fått tag på ett exemplar som vi just slitit av plasten på.

Alla heta termer man kan vilja ha, som Hi-Res och 5G (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Letar man efter en mobil med den senaste tekniken är det bara att börja pricka av i listan, för här verkar det mesta finnas.

Snacka om att grilla mobilen med effekt från laddaren (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Vi undrade först varför laddaren var så stor. Tills vi såg effekttalet på den. 65W är ju mer än vad många laptop-laddare levererar! Det verkar lovande för snabbladdningen.

Xiaomi Mi 10 Pro i färgen Alpine White (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Att kalla färgen på vårt testexemplar för vitt är underdriva hur snyggt det är. Vi skulle snarare kalla den för pärlemorvit, för den skimrar verkligen i ljuset.

En färg som drar blickarna till sig (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Speciellt om man låter solen spegla sig i den för då skiner den verkligen. Det här är en mobil som det vore synd att behöva sätta ett skal på.

Snyggt böjt glas som väntat från en toppmodell (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Liksom Samsung en gång införde med sina Edge-modeller så har Xiaomi Mi 10 Pro en skärm som mjukt flyter runt kanten. Till skillnad från förra årets svarta Mi 9 i bilden.

Ju fler kameror desto bättre (Foto: Jonas Ekelund L&B)

Mobilen har hela 4 kameror; en ultravidvinkel, en vanlig vidvinkel, en 2x så kallad porträttlins, samt en 10x hybridzoom telelins. Om kvaliteten är lika bra som hos förra årets Xiaomi Mi 9 så är detta verkligen lovande.

Vi sätter nu full fart med testandet och återkommer snarast möjligt med vårt omdöme.

Xiaomi Mi 10 finns att köpa från 24 april och kostar 10 000 kronor. Mi 10 Pro finns i butik den 30 april för 12 000 kronor.

Vi uppskattar verkligen att du läser Ljud & Bild.
för att läsa vidare.

Prova Ljud & Bild i 30 dagar för 19 kr

Full tillgång till alla +artiklar, vårt testarkiv med tusentals produkter, Alla nyheter, recensioner och guider Se fler alternativ här
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Just köpt dig en ny TV för att spela spel? Vi visar dig hur du aktiverar det bästa och snabbaste gaming-läget i PS5 och Xbox!
  Nu börjar den senaste Android-versionen rullas ut till många telefonmodeller. Kolla på listan om din mobil snart får Android 11.
  Har precis köpt dig en ny 4K-TV? Då kan du inviga den med Last Christmas i remastrad 4K-version!
  Under Snapdragon Tech Summit har Qualcomm lanserat sin efterföljare till Snapdragon 865. Den nya Snapdragon 888 kommer att finnas i flera Android-flaggskepp 2021.
  Låt inte storleken lura dig, Phono Box RS2 har allt en vinylfantast behöver.
  Alla vill ha hårda paket, vi också. Så vi har skrivit den häftigaste önskelistan vi kunnat komma på.
  Stereon i Jimi Hendrix sovrum i London låter nu precis som den gjorde när han lyssnade på den.
  Så här har de aldrig gjort förut, åtminstone inte på det här sättet.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Apple Watch SE

  Riktpris: 3200 kr Apple Watch SE

  Apple iPhone 12 Pro Max

  Riktpris: 17900 kr Den alla andra ska slå

  Apple iPad Air (2020)

  Riktpris: 10300 kr Bäst iPad Air hittills

  Apple iPad Air (2020) vs. Samsung Galaxy Tab S7+ 5G

  Riktpris: kr Ett tufft dilemma
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.