Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Xiaomi introducerar 200W HyperCharge-teknik

Kan ladda ett 4000 mAh mobilbatteri på åtta minuter. Den kinesiska tillverkaren har också visat upp 120 W trådlös laddning.

Av / 2021-05-31 - 16:08
Xiaomi introducerar 200W HyperCharge-teknik

Kinesiska Xiaomi fortsätter flytta gränserna för snabbladdning.

Redan för några år sedan presenterade företaget den så kallade Super Charge Turbo-lösningen, som kunde ladda en smartphone med ett 4000 mAh-batteri på 17 minuter.

Men sedan dess har det varit tyst om snabbladdning från Xiaomi, som inte heller inkluderade 100W-tekniken i någon av de nya modellerna i årets Mi 11-serie (även om flaggskeppsmobilen Xiaomi Mi 11 Ultra levererades med både 67W kabel och trådlös laddning). Endast förra årets Xiaomi Mi 10 Ultra utrustades med 120W snabbladdning.

200W HyperCharge

Nu verkar det hur som helst som om det är andra bullar på gång, för bara några timmar sedan introducerade Xiaomi en ny laddningsteknik som heter ’HyperCharge’, som kan ladda en Mi 11 med ett 4000 mAh batteri från noll till 50 % på bara tre minuter. En full laddning tar åtta minuter. Du kan se en demonstration i videon nedan.

 

På samma sätt har Xiaomi också lanserat en trådlös version av HyperCharge, som ska kunna ladda en mobil med ett 4000 mAh batteri på bara 15 minuter.

I skrivande stund är det inte känt när – eller alls – Xiaomi planerar att göra den nya tekniken kommersiellt tillgänglig i smartphones eller andra produkter.

Det faktum att årets Mi 11 Ultra var tvungen att nöja sig med 67W laddning – en betydande nedgradering från förra årets Mi 10 Ultra med 120W laddning – kan tyda på att Xiaomi har svårt att hantera de ganska uppenbara utmaningarna som snabb laddning ger värmeproduktion och den totala batteritiden.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen