Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

WhatsApp får nya funktioner

Världens mest populära chat-app får bland annat animerade klistermärken och det blir dessutom enklare att lägga till nya kontakter.

Av / 2020-07-06 - 14:56
WhatsApp får nya funktioner

De flesta av oss har Facebook-ägda WhatsApp installerat i våra mobiler.

Chat-appen är den mest populära, med två miljarder registrerade användare över hela världen. Och enligt WhatsApps officiella blogg får alla användare snart nya funktioner som säkert lär bli uppskattade.

QR-koder

Hittills har man varit tvungen att lägga in en ny kontakts namn och telefonnummer för hand i sin mobil, innan den blev tillgänglig som kontakt i WhatsApp. Men nu är det slut med det.
WhatsApp introducerar nämligen QR-koder i appen, så person A bara behöver skanna person B:s QR-kod för att snabbt lägga till honom eller henne som kontakt.

Dark Mode till WhatsApp Desktop

Använder du WhatsApp på datorn via desktop-appen eller WhatsApp Web? Då är det här goda nyheter om föredrar det populära och mörka Dark Mode-läget.

Möjligheten att aktivera nattläge finns redan i WhatsApp för iOS och Android och har länge varit det nya … svarta bland många mobilanvändare. Nu kommer funktionen äntligen till datorn så att du kan chatta halva natten utan att skada ögonen.

Animerade klistermärken

Framför allt många yngre användare gillar att uttrycka sig med klistermärken och emojis, och båda finns redan i WhatsApp. Men nu får man ännu fler sätt att uttrycka sig när helt nya uppsättningar animerade klistermärken kommer till WhatsApp.

De nya funktionerna rullas ut genom uppdateringar till alla WhatsApp-användare de kommande veckorna. Här är en video där WhatsApp presenterar nyheterna:

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen