Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Vi har klämt på OnePlus 6

OnePlus släpper nytt flaggskepp samt sina första trådlösa proppar

Av / 2018-05-16 - 19:46
Vi har klämt på OnePlus 6

Efter framgångarna med den blixtrande snabba och ändå prisvärda OnePlus 5T slår de nu till med årets flaggskepp OnePlus 6.

För första gången har man nu valt glas som material, vilket både ger bättre prestanda på uppkopplingen, samt att man får nya möjligheter med designen. Den kan både fås i spegelblanka Mirror Black eller de matta Midnight Black och Silk White.

De spännande färgvalen för OnePlus 6 (Foto: OnePlus)

Liksom så många andra det senaste året har de nu en kant-till-kant skärm på nära 6,3 tum. Trots det är yttermåtten inte större än på den tidigare modellen.

Kant-till-kant skärm och ”flärp” för selfiekameran (Foto: Ljud & Bild)

Som vanligt satsar man hårt på prestanda med den senaste Snapdragon-processorn och snabbt minne. Men man har också jobbat hårt på att Oxygen OS ska ge en upplevelse utan hackande, och att mobilen inte ska börja kännas långsam när man haft den ett tag. Ett problem som annars ofta gör att folk känner sig tvungna att uppgradera trots att hårdvaran fortfarande borde vara snabb nog.

Centrerade kameror med bättre ljuskänslighet (Foto: OnePlus)

Kamerorna är flyttade till ett mer centrerat läge. OnePlus har framför allt jobbat på att kunna ta bättre bilder i svagt ljus. Detta tack vare en 19 procent större kamerasensor från Sony. Man har även äntligen lagt till optisk bildstabilisering, så att man inte får suddiga bilder vid längre exponeringar.

Porträttläget har förbättrats ytterligare, och i en kommande mjukvaruuppgradering kommer man även kunna använda läget med selfie-kameran. Man har också anammat trenden med slowmotion-video. Det unika är dock att man sägs kunna filma i 480 fps i en minut(!) och senare välja vilken del av videon som ska spelas upp i slow-motion. Exakt hur det fungerar får vi återkomma till i vårt test.

Dubbla kameror med slowmotion-video (Foto: Ljud & Bild)

Man har också tänkt på batteritiden med ett rimligt stort batteri, samt snabbladdning där 30 minuters laddning ger en dags användning.

Förutom förhandsköpen i en popup-butik i Stockholm den 21 maj, så blir den allmänt tillgänglig från Telia, Halebop och Webhallen den 22 maj. Den kan även förbokas från och med nu.

Priserna varierar från 5 300 kr för 6/64 GB till 6 400 kr för 8/256 GB.

Skärm: 6,28 tums AMOLED 19:9 format
Kameror: 20 MP F1.7 / 16 MP OIS Sony-sensor
Processor: Qualcomm Snapdragon 845 2,8 Ghz
Minne: 6-8 GB / 64-256 GB lagring
Batteri: 3300 mAh

 

Första trådlösa propparna

OnePlus Bullets Wireless (Foto: Ljud & Bild)

Efter två år av prototyper som inte levt upp till kraven tycker OnePlus att de nu hittat rätt avvägning mellan prestanda, vikt, batteritid och pris. De nya Bullets Wireless är proppar med en krage vilket gör att batterierna kan vila runt nacken utan att dra i propparna.

Det ger också en bra balans så att de inte ramlar av när man inte använder dem. Propparna är även magnetiska, vilket hjälper till att få dem att sitta säkert. Musiken pausas automatiskt när de snäpps fast i varandra, och återupptas automatiskt där man var när man särar på dem igen.

Propparna är magnetiska (Foto: OnePlus)

Kammarna i propparna absorberar oönskade reflektioner, vilket ska ge ett renare och bättre ljud. De stöder även apt-X överföring för bättre ljudkvalitet.

Liksom mobilen laddas de med USB-C och kan snabbladdas i 10 minuter för upp till 5 timmars lyssning.

OnePlus Bullets Wireless lanseras 5 juni till ett europeiskt pris på 69 euro.

Även dessa är på väg till vårt testlabb så vi återkommer med ett omdöme.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tracker för Google Find My-nätverket

Heineken lanserar trist mobil

Årets Edge-serie är här

Billigare iPhone-reparationer

Spårningsbrickor för alla Androidmobiler

Fiffig kombiladdare för semestern

Vad visar Apple i juni?

Galaxy Tab S6 Lite uppgraderas

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen