Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Vårens bästa kameramobil

Är det Huawei P9, HTC 10 eller Samsung Galaxy S7?

Av / 2016-04-29 - 17:01
Vårens bästa kameramobil

Vi håller som bäst på att samla oss för årets stora mobiltest som kommer i sommarnumret. Men tills dess vill vi ändå dela med oss av några erfarenheter på vägen redan nu.

Det har släppts många nya mobiler på senaste tiden. Och flera av dem trycker hårt på hur bra kameran är i just deras modell. Galaxy S7 har en erkänt bra kamera, men HTC har helt ny teknik i sin och Huawei har överraskande nog samarbetat med Leica.

Här är en serie testbilder tagna med mobilerna idag.

Blommor i halvskugga

cof blommor htc 10 blommor galaxy s7
<
>
Samsung Galaxy S7

Färgerna känns lite återhållna i Huawei P9, medan HTC 10 saknar kontrasten mellan sol och skugga och Galaxy S7 har lite väl överdrivna färger.

Närbild med oskarp bakgrund

sdr close htc 10 close galaxy s7
<
>
Samsung Galaxy S7

Bladet står inte riktigt ut från förgrunden med Galaxy S7, medan bakgrunden känns artificiellt suddig i HTC 10, men Huawei P9 nog lyckats bäst.

Svåra ljusförhållanden

cof tunnel htc 10 tunnel galaxy s7
<
>
Samsung Galaxy S7

Alla mobilerna ljusade upp bilden för mycket så att den soliga bakgrunden blev utfrätt. Värst var det för HTC 10 medan Galaxy S7 och Huawei P9  klarade sig bättre.

Färgäkthet

sdr colors htc 10 colors galaxy s7
<
>
Samsung Galaxy S7

Färgerna för Galaxy S7 blev lite bleka och HTC snarare producerade dova färgtoner, medan Huawei P9 klarade sig ganska bra.

Matbild i dagsljus

cof sushi light htc 10 sushi light galaxy s7
<
>
Samsung Galaxy S7

Härlig lyster och klarhet från Galaxy S7, även om det nog är lite överdrivet. HTC 10 ser mer avslagen ut och saknar detaljskärpa. Huawei P9 är nog den mest naturliga.

Matbild i svagt ljus

mde sushi dark htc 10 sushi dark galaxy s7
<
>
Samsung Galaxy S7

HTC 10 klarar sig brus ganska bra, men färgerna blir onaturliga och alla detaljer saknas. Huawei P9 klarar färgerna bättre, men det blir mörkt och ändå brusigt. Galaxy S7 är en solklar vinnare i svagt ljus.

För att sammanfatta det så klarar sig HTC 10 sämst, medan det är ganska dött lopp mellan Galaxy S7 och Huawei P9. Tills vi kommer till bilder i svagt ljus, sådana vi tar på fester och på krogen. Där skiner Galaxy S7 verkligen.

Det ska påpekas att vi dagarna innan denna artikel fick en ny mjukvara till Huawei P9, vilket gjorde att den presterade bättre än i vårt test av mobilen. HTC 10 skulle också behöva en uppdatering, och vi får lov att återkomma och omvärdera när det sker.

 

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist och nyhetsredaktör. Jonas har jobbat för Ljud & Bild sedan 2007 med det mesta som kan kallas bärbart. Det vill säga mobiler, trådlösa högtalare och hörlurar. Ibland klampar testandet in på kollegernas områden multirum-ljud, hemmabio och foto. Han startade sin bana som teknikjournalist på IDG och skrev bland annat för PC för Alla, Internetworld och det som senare blev M3.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen