Nyheter

Två rejäla mobilnyheter för folk som arbetar utomhus.
Annons
Annons
forfatter

Smartmobiler är oumbärliga för de flesta. Men tyvärr är de lika ömtåliga som de är kostsamma, och många går en för tidig död till mötes.

För alla som har ett icke-stillasittande arbete utomhus är lösningen så kallade ”toughphones”, alltså robusta telefoner som tål stryk och är skyddade mot väder och vind.

Vi har testat toughphones förut, bland annat Samsung Galaxy Xcover 2. Nu utökas serien med Galaxy Xcover 3, som utlovar en extra lång batteritid och 4G-stöd. Och har dubbelt så mycket minne som sin föregångare.

Skärmen är numera på 4,5 tum och telefonen är vattentät ner till 1 meters djup i 30 minuter samt helt dammtät i enlighet med klassningarna IP67 och MIL-STD 810G.

Samsung har också en toughphone utan krimskrams, Xcover 550, om man nöjer sig med att bara ringa och skicka SMS.

Båda tuffingarna släpps under april. Xcover 3 kostar ungefär 3 000 kronor och den mindre modellen lite drygt hälften så mycket.

Även om Samsungs nya toughphone-modeller är tuffa så kommer de att blekna jämfört med Samsungs S5 Active, som är en Rambo-version av Galaxy S5. Fast å andra sidan kostar den mer än de båda nyheterna tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Annons
Annons

Läs också

Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.
Strömningsförstärkare som kan allt man ber den om – och lite till.
En gång i tiden var jakten på det optimala ljudet varje ung mans hobby. Numera föredrar de flesta att spisa musik som bakgrundsunderhållning. Den gamla goda tiden kommer aldrig tillbaka. Men nuet påminner ändå lite om den.
Nu finns det äntligen en Hegel-förstärkare för vinylfantaster.
Nytt för i år: Philips bästa LCD-skärmar utrustas med avancerad MiniLED-bakbelysning!
Årets nya OLED-skärmar får flera uppdateringar, dessutom kommer det en ny 77-tummare med Ambilight!
Philips lanserar hörlurar och öronproppar för träning och sport.
Samsung har utvecklat en ny app som gör att du kan kalibrera TV:n själv med din mobiltelefon.
Flaggskeppet får inte bara 8K-video och 50 Mp, kameran är gnistrande snabb också.
BMW:s kommande elbil visar vad den kan på testbanan.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-avkodning och hörlursförstärkare.
Framför allt blir OnePlus 9 en betydande uppgradering jämfört med OnePlus 8, men skärmarna är inte så annorlunda mot förra året.
Hörlurarna Nova H1 är gjorda för kvinnor och andra som gillar att smycka sig med örhängen.
Liten sub med oanade krafter.
En av Netflix mest populära filmer någonsin får snart en (eller flera) uppföljare.
Det behövs inga speciella super-öron för att höra skillnad på hifi-utrustning. Alla med någorlunda bra hörsel kan göra det. Det handlar om teknik och lite övning.