Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Tuffa mobilnyheter från Samsung

Två rejäla mobilnyheter för folk som arbetar utomhus.

Av / 2015-03-18 - 09:03
Tuffa mobilnyheter från Samsung

Smartmobiler är oumbärliga för de flesta. Men tyvärr är de lika ömtåliga som de är kostsamma, och många går en för tidig död till mötes.

För alla som har ett icke-stillasittande arbete utomhus är lösningen så kallade ”toughphones”, alltså robusta telefoner som tål stryk och är skyddade mot väder och vind.

Vi har testat toughphones förut, bland annat Samsung Galaxy Xcover 2. Nu utökas serien med Galaxy Xcover 3, som utlovar en extra lång batteritid och 4G-stöd. Och har dubbelt så mycket minne som sin föregångare.

Skärmen är numera på 4,5 tum och telefonen är vattentät ner till 1 meters djup i 30 minuter samt helt dammtät i enlighet med klassningarna IP67 och MIL-STD 810G.

Samsung har också en toughphone utan krimskrams, Xcover 550, om man nöjer sig med att bara ringa och skicka SMS.

Båda tuffingarna släpps under april. Xcover 3 kostar ungefär 3 000 kronor och den mindre modellen lite drygt hälften så mycket.

Även om Samsungs nya toughphone-modeller är tuffa så kommer de att blekna jämfört med Samsungs S5 Active, som är en Rambo-version av Galaxy S5. Fast å andra sidan kostar den mer än de båda nyheterna tillsammans.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen