Search
Generic filters

Tuffa mobilnyheter från Samsung

Två rejäla mobilnyheter för folk som arbetar utomhus.

Smartmobiler är oumbärliga för de flesta. Men tyvärr är de lika ömtåliga som de är kostsamma, och många går en för tidig död till mötes.

För alla som har ett icke-stillasittande arbete utomhus är lösningen så kallade ”toughphones”, alltså robusta telefoner som tål stryk och är skyddade mot väder och vind.

Vi har testat toughphones förut, bland annat Samsung Galaxy Xcover 2. Nu utökas serien med Galaxy Xcover 3, som utlovar en extra lång batteritid och 4G-stöd. Och har dubbelt så mycket minne som sin föregångare.

Skärmen är numera på 4,5 tum och telefonen är vattentät ner till 1 meters djup i 30 minuter samt helt dammtät i enlighet med klassningarna IP67 och MIL-STD 810G.

Samsung har också en toughphone utan krimskrams, Xcover 550, om man nöjer sig med att bara ringa och skicka SMS.

Båda tuffingarna släpps under april. Xcover 3 kostar ungefär 3 000 kronor och den mindre modellen lite drygt hälften så mycket.

Även om Samsungs nya toughphone-modeller är tuffa så kommer de att blekna jämfört med Samsungs S5 Active, som är en Rambo-version av Galaxy S5. Fast å andra sidan kostar den mer än de båda nyheterna tillsammans.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.