data-srcset

Tidal med studioljud på Android

Nu kan du njuta av musiken i studiokvalitet med MQA i mobilen.

Fast ännu så länge bara om du har en Android-telefon. MQA-stöd för Apple-telefoner kommer längre fram.

Strömningstjänsten Tidal var först med att erbjuda musiken i högre ljudkvalitet än de vanliga komprimerade ljudformaten. Som AAC, MP3 och Ogg. På Tidal Masters ligger musiken i högupplöst format, men hittills har den bara gått att komma åt med PC och Mac. Nu stöds alltså även Android-telefoner.

Bättre ljud

MQA stöds även av många hifi-produkter, till exempel digitalomvandlare, och är ett smart sätt att packa ihop högupplösta ljudfiler på – resultatet är högre upplösning än CD-formatets 16-bitars 44,1 kHz-ljud.

Android-användare behöver ladda ner senaste versionen av Tidal-appen och ha ett Tidal HiFi-abonnemang för att få tillgång till musiken i Tidal Masters.

Det kan också vara smart att byta ut de gamla öronpropparna mot några nyare som har ett bättre ljud, så att man verkligen kan utnyttja ljudkvaliteten hos Tidal Masters.

annons
Har du något att tillägga?
Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Läs också

 data-srcset

JBL satsar på radio

Nej då, linjär radio är inte alls dött. Det tänker JBL bevisa med två nya bärbara radioapparater: Tuner 2 och Tuner XL.

 data-srcset

Anpassa ditt gaming-ljudkort

Nej, det heter inte Pure Edition för att RGB-ljuset är bortplockat på Sound BlasterX AE-5 Plus. Tvärtom, här är det ljus på alla håll och kanter!