TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Sony lanserar Xperia 10 III

Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.

forfatter
Publicerad 2021-04-14 - 09:24

Den minsta modellen i Sonys premium- och highend-serie Xperia 10 har i dag lanserats i en ny tappning som förhoppningsvis har färre kompromisser än sina föregångare.

De senaste Xperia 10-modellerna har till exempel bara varit utrustade med små batterier på 3000–3600 mAh, men den nya Xperia 10 III har ett batteri på 4500 mAh, vilket ger 25 % högre kapacitet än den förra modellen. Xperia Adaptive Charging-funktionen övervakar telefonen under tiden den laddas för att garantera att batteriet inte blir överansträngt, vilket förlänger livslängden.

Dessutom har Xperia 10 III som den första i serien 5G och IP65/68-klassning. Under skärmen sitter en Snapdragon 690-processor och för första gången har 10:an samma ljudförbättrande DSEE Ultimate-teknik som Xperia 1 och Xperia 5.

Sony Xperia 10 III
Xperia 10 III kör Android 11 och finns i färgerna svart, blått och vitt. (Foto: Sony)

Skärm och kamera

Den 6 tum stora OLED-skärmen med HDR är som vanligt i bioformatet 21:9 och dessutom har mobilskärmen utnyttjat Sonys TV-expertis, skriver företaget i sitt pressmeddelande.

OLED-skärmen har därför TRILUMINOS-skärmteknik, som även finns i BRAVIA-TV-aparaterna, samt videooptimering som gör att skärmen ska kunna leverera rika, naturliga färger och djupare svart.

Kameran med trippeloptik har ultravidvinkel-, vidvinkel- och teleobjektiv.

I nya Xperia 10 III kan Auto-läget numera känna igen djur och identifiera om motivet är en hund eller en katt. Därefter justeras slutartiden och ljuskänsligheten (ISO) för att åstadkomma mindre suddiga bilder.

Kameran kan även spela in 4K-video och har så kallad SteadyShot som eliminerar skakningar.

Sony Xperia 10 III
Sonys nya Xperia 10 är en av få mobiltelefoner på marknaden som har 3,5 mm-kontakt. (Foto: Sony)

Xperia 10 III: Pris och tillgänglighet

Xperia 10 III kör Android 11 och finns i färgerna svart, blått och vitt. Pris och tillgänglighet meddelas vid ett senare tillfälle.

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En uppgraderad nedgradering OnePlus 10T är en bra mobiltelefon, men allt är inte guld och gröna skogar. Den har några kompromisser i bagaget.
Stort ståhej om ingenting Kan en mobiltelefon vara modig, varm och själfull?
Ingen mer Exynos i Samsung Galaxy-modeller Qualcomm har nu officiellt bekräftat att alla modeller i den kommande Samsung Galaxy S23-serien uteslutande har Snapdragon-processorer under skärmen. Exynos är ute.
En liten bit dynamit Zenfone 9 kör om alla märkesmobiler med en prestanda i high-end-klassen till premiumpris. Och kameran är helt galen.
Den snabbaste mobilen Asus ROG Phone 6 är stor och dyr. Och den snabbaste mobilen vi har sett.
Nya OnePlus-mobilen presenteras 3 augusti Levereras med den nya Snapdragon 8+ Gen 1-processorn och OxygenOS 13.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend