Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sony lanserar Xperia 10 III

Sony har i dag lanserat det senaste tillskottet i Xperia 10-serien. Den nya modellen är den första i serien som har 5G.

Skrivet av / 2021-04-14 - 09:24
Sony lanserar Xperia 10 III

Den minsta modellen i Sonys premium- och highend-serie Xperia 10 har i dag lanserats i en ny tappning som förhoppningsvis har färre kompromisser än sina föregångare.

De senaste Xperia 10-modellerna har till exempel bara varit utrustade med små batterier på 3000–3600 mAh, men den nya Xperia 10 III har ett batteri på 4500 mAh, vilket ger 25 % högre kapacitet än den förra modellen. Xperia Adaptive Charging-funktionen övervakar telefonen under tiden den laddas för att garantera att batteriet inte blir överansträngt, vilket förlänger livslängden.

Dessutom har Xperia 10 III som den första i serien 5G och IP65/68-klassning. Under skärmen sitter en Snapdragon 690-processor och för första gången har 10:an samma ljudförbättrande DSEE Ultimate-teknik som Xperia 1 och Xperia 5.

Sony Xperia 10 III
Xperia 10 III kör Android 11 och finns i färgerna svart, blått och vitt. (Foto: Sony)

Skärm och kamera

Den 6 tum stora OLED-skärmen med HDR är som vanligt i bioformatet 21:9 och dessutom har mobilskärmen utnyttjat Sonys TV-expertis, skriver företaget i sitt pressmeddelande.

OLED-skärmen har därför TRILUMINOS-skärmteknik, som även finns i BRAVIA-TV-aparaterna, samt videooptimering som gör att skärmen ska kunna leverera rika, naturliga färger och djupare svart.

Kameran med trippeloptik har ultravidvinkel-, vidvinkel- och teleobjektiv.

I nya Xperia 10 III kan Auto-läget numera känna igen djur och identifiera om motivet är en hund eller en katt. Därefter justeras slutartiden och ljuskänsligheten (ISO) för att åstadkomma mindre suddiga bilder.

Kameran kan även spela in 4K-video och har så kallad SteadyShot som eliminerar skakningar.

Sony Xperia 10 III
Sonys nya Xperia 10 är en av få mobiltelefoner på marknaden som har 3,5 mm-kontakt. (Foto: Sony)

Xperia 10 III: Pris och tillgänglighet

Xperia 10 III kör Android 11 och finns i färgerna svart, blått och vitt. Pris och tillgänglighet meddelas vid ett senare tillfälle.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

Samsung satsar på AI

Batteritörstiga Apple-klockor

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen