Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smarta glasögon från Meta och Ray-Ban

Ditt digitala liv på första parkett!

Skrivet av / 2023-09-29 - 15:46
Smarta glasögon från Meta och Ray-Ban

Meta (tidigare känt som Facebook) har gått samman med Ray-Ban för att presentera en ny kollektion av smarta glasögon – Ray-Ban Meta Wayfarer och Ray-Ban Meta Headliner.

Den nya generationen smarta glasögon presenterades av Mark Zuckerberg själv, som lovade att glasögonen kommer att ha innovativa funktioner som tar användarupplevelsen till nya höjder. Priserna börjar från 4 249 kronor och förbeställningar är redan tillgängliga på meta.com och ray-ban.com, medan glasögonen kommer att finnas tillgängliga både online och i butiker från och med den 17 oktober.

Här är huvudfunktionerna i de nya smarta glasögonen Ray-Ban Meta:

Förbättrat ljud

De nya glasögonen har specialdesignade högtalare med utökad bas, hög maxvolym och förbättrat riktat ljud. Detta ska ge en bra upplevelse av samtal, musik och podcasts även i bullriga miljöer. Vid videoinspelning ger en array med fem mikrofoner stöd för ljudinspelning i 360 grader.

Läs också ConnectedRide smarta glasögon från BMW De som gillar HUD (head-up-display) i bilen kan nu få samma funktion när de kör motorcykel, i och med lanseringen av BMW Motorrad ConnectedRide – smarta glasögon med head-up-display inbyggt.

Dela din synvinkel

En 12 Mp-kamera med ultravidvinkel ska ge fantastisk bild- och videokvalitet, och användarna kan spela in 1080p-videor i upp till 60 sekunder. Att dela ögonblick är enkelt med ett enda röstkommando, lovar Meta.

Kraftfull teknik

Glasögonen drivs av Qualcomm Snapdragon AR1 Gen1 Platform, vilket bör möjliggöra förbättrad bildbehandling, video och snabbare beräkningar. Laddningsfodralet kan ge upp till åtta extra laddningar för en total batteritid på 36 timmar.

(Foto: Meta og Ray-Ban)

Stil och design

Ray-Ban Meta smarta glasögon finns i Wayfarer-stil och i den nya Headliner-designen, båda tillgängliga i färgerna Matte Black och Shiny Black. Det finns också tre nya transparenta färger på bågarna. Användarna kan skräddarsy sina glasögon med över 150 olika kombinationer av bågar och glas på Ray-Ban Remix-plattformen.

Komfort och kontroll

Glasögonen är lätta, bekväma och vattentåliga (IPX4), lovas det. Interaktiva ljudeffekter gör kontrollen av glasögonen snabb och pålitlig, lovar Meta.

(Foto: Meta og Ray-Ban)

Hands-free livestreaming

Användare kan livestreama direkt till Facebook eller Instagram och interagera med kommentarer utan att förlora kontakten med stunden.

(Foto: Meta og Ray-Ban)

Meta AI

Integrationen av Meta AI, en avancerad chatbot baserad på artificiell intelligens, gör det möjligt för användare att styra glasögonen och få information genom att helt enkelt säga ”Hej Meta”. AI-funktionerna kommer dock till en början endast att vara tillgängliga för amerikanska användare.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

App Store-monopolet upphör

Iphone-attack utan försvar

Samsung satsar på AI

Batteritörstiga Apple-klockor

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen