Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Sharp Aquos R6

Sharp Aquos R6 har ett Leica Summicron-objektiv framför en CMOS-bildsensor med 20 Mp.

Av / 2021-05-19 - 07:53
Sharp Aquos R6

Den här är inte särskilt trolig att vi får se här hemma i Norden. Sharp Aquos R6 finns för närvarande bara i Japan men är ändå väldigt intressant.

Mobilen som nyligen lanserades har nämligen en 1-tums CMOS-bildsensor med 20 megapixlar i stället för någon av de vanliga sensorerna som brukar sitta i telefoner. Inte nog med det, Sharp har samarbetat med Leica om optiken.

Sharp Aquos R6

Förmodligen sitter det en 1-tums Sony-sensor bakom 19 mm f1,8 Summicron-objektivet från Leica. Det finns inte många andra som gör 1-tums bildsensorer och i så fall känner vi igen den från våra tester av Sonys kameror i RX-serien.

Det är väldigt ovanligt med så stora bildsensorer i mobiler. Men det har gjorts förut, Panasonic Lumix Smart Camera CM1 från 2015 hade en 1-tums CMOS-sensor med 20 Mp – och ett Leica-märkt linselement framför.

 


Förhoppningsvis är Sharp-mobilen betydligt snabbare och bättre att använda än Panasonic-mobilen var. Den har åtminstone en 240 Hz 6,6-tums OLED-skärm som kan leverera hela 2000 nits ljusstyrka, med en integrerad fingeravtrycksläsare.

Aquos R6 for docomo-kunder.

På insidan finns en Snapdragon 888-krets med 5G och 2,8 plus 1,8 GHz i sammanlagt åtta kärnor samt 12 GB minne med 128 GB lagring.

Sharp Aquos R6 kan också använda upp till 1 TB microSD-kort om man vill utöka lagringskapaciteten och enligt Sharp är batteritiden en hel dag.

Telefonen är vattentät och har USB-laddning och hörlursuttag.

Här är bilder som är tagna med Sharp-mobilen.

 

gallery_img2 gallery_img4 gallery_img3 gallery_img6 gallery_img5
<
>
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen