Search
Generic filters

Samsung Galaxy S7 kopierar iPhone-funktion

En skärm som känner av hur hårt man trycker är en av funktionerna i Samsungs kommande toppmodell.

Snart är det jul och nyår, och när det nya året har börjat kommer sydkoreanska Samsung med stor sannolikhet att lansera en ny telefontoppmodell, Galaxy S7. Förmodligen sker det i samband med Mobile World Congress, som äger rum mellan 22 och 25 februari i Barcelona.

Ska vi lita på Wall Street Journal, som citerar ”folk med kännedom”, så kommer Samsung Galaxy att ha en ny funktion som ägare av Apple iPhone 6s och 6s Plus redan känner igen: 3D Touch, som känner av hur hårt man trycker på skärmen och på så sätt ger ett slags högerklicksfunktion.

Samsung Galaxy S7 får 3D Touch, precis som iPhone 6s. Det hävdar åtminstone Wall Street Journal. Foto: Jonas Ekelund, Ljud & Bild. 
Samsung Galaxy S7 får 3D Touch, precis som iPhone 6s. Det hävdar åtminstone Wall Street Journal. Foto: Jonas Ekelund, Ljud & Bild.

Dessutom sägs Galaxy S7 få USB-C-port med blixtsnabb laddning. Ska vi tro på tidningens källor så ska man kunna ladda en hel dags batterikapacitet på bara 30 minuter.

Designen ändra inte så mycket från de aktuella Galaxy S6 och S6 edge, bortsett från att Galaxy S7 utan böjd kant sägs få minneskortläsare så att lagringsplatsen kan utökas.

För ett litet tag sedan bytte Samsung ut hela ledningen för sin mobildivision, men det är tveksamt om det har haft någon större betydelse för det nya utseendet och de nya funktionerna. Det brukar ta längre tid att utveckla nya produkter än det fåtal månader som den nya ledningen har haft på sig.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

  Riktpris: 14600 kr Galaxy Note 20 är en överraskning på flera sätt

  Motorola Moto g 5G plus

  Riktpris: 4490 kr Den billigaste 5G-mobilen på marknaden

  OnePlus Nord

  Riktpris: 5600 kr Upp till bevis!

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.