Rykten

En skärm som känner av hur hårt man trycker är en av funktionerna i Samsungs kommande toppmodell.
Annons
Annons
forfatter

Snart är det jul och nyår, och när det nya året har börjat kommer sydkoreanska Samsung med stor sannolikhet att lansera en ny telefontoppmodell, Galaxy S7. Förmodligen sker det i samband med Mobile World Congress, som äger rum mellan 22 och 25 februari i Barcelona.

Ska vi lita på Wall Street Journal, som citerar ”folk med kännedom”, så kommer Samsung Galaxy att ha en ny funktion som ägare av Apple iPhone 6s och 6s Plus redan känner igen: 3D Touch, som känner av hur hårt man trycker på skärmen och på så sätt ger ett slags högerklicksfunktion.

Samsung Galaxy S7 får 3D Touch, precis som iPhone 6s. Det hävdar åtminstone Wall Street Journal. Foto: Jonas Ekelund, Ljud & Bild. 
Samsung Galaxy S7 får 3D Touch, precis som iPhone 6s. Det hävdar åtminstone Wall Street Journal. Foto: Jonas Ekelund, Ljud & Bild.

Dessutom sägs Galaxy S7 få USB-C-port med blixtsnabb laddning. Ska vi tro på tidningens källor så ska man kunna ladda en hel dags batterikapacitet på bara 30 minuter.

Designen ändra inte så mycket från de aktuella Galaxy S6 och S6 edge, bortsett från att Galaxy S7 utan böjd kant sägs få minneskortläsare så att lagringsplatsen kan utökas.

För ett litet tag sedan bytte Samsung ut hela ledningen för sin mobildivision, men det är tveksamt om det har haft någon större betydelse för det nya utseendet och de nya funktionerna. Det brukar ta längre tid att utveckla nya produkter än det fåtal månader som den nya ledningen har haft på sig.