Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik
L&B Home:s Julkalender: Lucka 09Delta

Samsung Galaxy S7 kopierar iPhone-funktion

En skärm som känner av hur hårt man trycker är en av funktionerna i Samsungs kommande toppmodell.

Skrivet av / 2015-12-15 - 08:55
Samsung Galaxy S7 kopierar iPhone-funktion

Snart är det jul och nyår, och när det nya året har börjat kommer sydkoreanska Samsung med stor sannolikhet att lansera en ny telefontoppmodell, Galaxy S7. Förmodligen sker det i samband med Mobile World Congress, som äger rum mellan 22 och 25 februari i Barcelona.

Ska vi lita på Wall Street Journal, som citerar ”folk med kännedom”, så kommer Samsung Galaxy att ha en ny funktion som ägare av Apple iPhone 6s och 6s Plus redan känner igen: 3D Touch, som känner av hur hårt man trycker på skärmen och på så sätt ger ett slags högerklicksfunktion.

Samsung Galaxy S7 får 3D Touch, precis som iPhone 6s. Det hävdar åtminstone Wall Street Journal. Foto: Jonas Ekelund, Ljud & Bild. 
Samsung Galaxy S7 får 3D Touch, precis som iPhone 6s. Det hävdar åtminstone Wall Street Journal. Foto: Jonas Ekelund, Ljud & Bild.

Dessutom sägs Galaxy S7 få USB-C-port med blixtsnabb laddning. Ska vi tro på tidningens källor så ska man kunna ladda en hel dags batterikapacitet på bara 30 minuter.

Designen ändra inte så mycket från de aktuella Galaxy S6 och S6 edge, bortsett från att Galaxy S7 utan böjd kant sägs få minneskortläsare så att lagringsplatsen kan utökas.

För ett litet tag sedan bytte Samsung ut hela ledningen för sin mobildivision, men det är tveksamt om det har haft någon större betydelse för det nya utseendet och de nya funktionerna. Det brukar ta längre tid att utveckla nya produkter än det fåtal månader som den nya ledningen har haft på sig.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gemini Nano i Google Pixel 8 Pro

OnePlus har lanserat OnePlus 12

Samsungs webbläsare för Windows

När får min Samsung-mobil Android 14?

Så blir Samsung Galaxy S24

Apple Vision Pro försenad

OnePlus 12 lanseringsdatum avslöjat?

Säkerhetsnivå: Nothing

Apple ger efter om SMS

Smidigare Apple-reseladdare

iMessage på Android

Är Humane AI Pin ett steg mot en framtid utan skärmar?

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen