Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G blir en Xbox-smartmobil

Största läckan hittills avslöjar specifikationer och har bilder på Samsungs kommande flaggskepp.

Av / 2020-07-24 - 16:42
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G blir en Xbox-smartmobil

Den 5 augusti lyfter Samsung på slöjorna för de nya modellerna i den populära Galaxy Note-serien.

Tack vare upplysningar från tyska Winfuture.de kan vi redan nu avslöja att toppmodellen i den nya Note 20-serien, Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G, kommer bli den första Samsung-mobilen som stöder Microsoft Project xCloud-service.

Kort sagt är Project xCloud en online-tjänst med strömning av Xbox One-spel till smartmobiler och surfplattor. Tjänsten presenterades för ett par år sedan på spelmässan E3, men enligt uppgift skulle tjänsten ha premiär i början av september i år.

Köper man Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G får man enligt Winfuture.de ett Xbox Game Pass på köpet ocg därmed tillgång till mer än 90 konsolspel på mobilen.

108 Mp kamera

Precis som årets första toppmodell från Samsung, Galaxy S20 Ultra, får Galaxy Note 20 Ultra 5G en huvudkamera med en sensor på 108 Mp. Kameran får inte den tvivelaktiga 100x ”Space Zoom” funktionen från S20 Ultra, men i gengäld blixtsnabb laserbaserad Dual-Pixel-Autofokus.

Från fem till tre linser. Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G skruvar ned något på kameragalenskapen jämfört med Galaxy S20 Ultra. (Foto: Winfuture.de)

Det tillkommer två kameror på 12 Mp, varav den ena är en ultravidvinkel-lins och det andra en telelins med 5x optisk zoom.

På framsidan får Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G en selfiekamera med 10 Mp sensor, även denna med Dual-Pixel-Autofokus.

Mystic_black Mystic_bronze
<
>
Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G kommer i färgerna Mystic Black och Mystic Bronze, (Foto: Winfuture.de)

Funktioner och specifikationer

I förhållande till förra årets toppmodell Samsung Galaxy Note 10+, har den kommande Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G en smula växtvärk. Skärmen har åtminstone ökat från 6,8 tum till 6,9 tum, även om upplösningen fortfarande är på 3200 x 1440 pixlar.

Uppdateringsfrekvensen är dynamisk upp till 120 Hz. I övrigt blir Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G enligt uppgift den första smartmobilen på marknaden med en skärm gjord av det helt nya Gorilla Glass 7.

Den nya S-Pen har en reaktionstid på endast 9 millisekunder, vilket ska skapa en skrivupplevelse på skärmen som är som att skriva på papper.

Bland övriga specifikationer kan nämnas att mobilen kommer med samma åttakärniga Exynos 990 processor som sitter i Galaxy S20 Ultra, som kompletteras av 12 GB RAM och upp till 512 GB inbyggt lagringsutrymme, som även kan expanderas med hjälp av microSD-kort.

Batteriet blir på 4500 mAh (som stöder trådlös laddning) och därutöver får Galaxy Note 20 Ultra 5G uppkoppling via Wifi 6, har USB-C 3.2 och är tålig enligt IP68.

Priserna är ännu inte kända, men telefonen ska komma i färgerna Mystic Black och Mystic Bronze.

De sista detaljerna blir som sagt avslöjade den 5 augusti.

 

Peter Gotschalk
(f. 1973): Chefredaktör L&B Home. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

3 reaktioner på ”Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G blir en Xbox-smartmobil”

  1. Kan ju lika bra köpa s20 plus eller ultra. ingen snapdragon, så det är en s20 med boost och penna. Blir billigare att köpa s20 eller?

    1. Finns ingen mening att köpa en Note om man inte vill ha penna. Digitizer och penna kostar givetvis extra.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Designa din drömmobil

Blir det Google-AI i iPhone?

Lättare byta från iPhone till Android

Se den stora bilden med din Google Pixel

Samsung redo med nya prisvärda mobiler

Proffsig lagring för mobilvideo

Polestarmobilen på gång

Budgetmobil från Nothing

Apple tillåter webappar trots allt

Nya funktioner för Pixel-enheter

Sagan om ringen?

OnePlus Watch 2 presenterad i Barcelona

0
Rulla till toppen